Ahlberg glad Semcon Cup-segrare

Efter en lång och segdragen kamp mot Andreas Ebbesson och Tobias Johansson om Semcon Cup-titeln var det Joakim Ahlberg som avgick med segern. 

– Det känns jäkligt bra, säger Ahlberg. Det har varit många positiva reaktioner på segern och det har uppmärksammats både lokalt och på riksplanet i media.

Ahlberg har sällan varit snabbast, något som knappast var att vänta med tanke på att bilen har några år på nacken, men misstagen har varit få och poängen har rullat in – i finalen blev det en andra- och en tredjeplats och det räckte för att säkra titeln.

– Vi har haft siktet inställt på seger från början av säsongen, säger Ahlberg. Vi har kört med insidan av huvudet och tagit poäng hela tiden. Enda nollan var en drivaxel som gick sönder på Gelleråsen.

Segern innebär ett kvitto på att arbetet med det egna teamet, BMS Event, går åt rätt håll. Teamet har drivit två bilar under året, Joakims BMW och Andreas Camaro i Camaro Cup.

 

– Vi har ett långsiktigt mål med satsningen och det är att bygga upp teamet och köra på hög nivå men Rom byggdes inte på en dag, fortsätter Ahlberg. Vi måste utbilda teamet och det som är glädjande är att alla har tagit ett steg framåt i varje tävling.

Framtiden då? Ja, BMS Event vill växla upp inför nästa säsong, men Joakim Ahlberg är hemlighetsfull.

– Vi har tagit den här veckan att fundera över framtiden. Tävla kommer vi att göra och det lutar åt STCC, avslutar han.