Wernersson klar för Clio Cup JTCC

Årets trea i JTCC, Andreas Wernersson, tar steget till Clio Cup JTCC nästa säsong. Det står klart efter att huvudsponsorn Fyrkanten Ventilation har gett klartecken. Nu är bilen beställd och Wernersson är den första i klassen att tillkännage sin satsning inför nästa säsong.

– Jag testade Clion på Kinnekulle och sedan var jag helt fast, säger Wernersson. Det är en riktig racerbil. Vi hade många funderingar inför nästa säsong, bland annat provade jag en Fiat Abarth, men Clio Cup är rätt steg vidare i karriären för mig.

För Andreas Wernersson passar det nya JTCC-reglementet perfekt i karriärstegen. Efter två säsonger i JTCC med det gamla reglementet var det dags att växla upp. Clio Cup JTCC kommer att ge mer prestanda för pengarna.

– Den gamla JTCC-bilen kändes väldigt trött och långsam så att det nästan kändes tråkigt att köra på slutet men med Renaulten kan man verkligen pusha, växellådan är fantastisk, hela känslan i bilen gör att man kan attackera både in och ut ur kurvorna på ett helt annat sätt. Det här blir ett perfekt steg att gå vidare med.