Daniel Arlbring kör Clio Cup JTCC

Daniel Arlbring är ytterligare en framgångsrik och lovande ung förare som beslutat att köra Clio Cup och JTCC 2012. Bilen är beställd och teamet väntar nu spänt på leverans.

– Min ambition är att göra dom första testerna med den nya bilen redan inom några veckor, säger en glad Daniel.

Men redan på Kinnekulle Ring fick Daniel Arlbring  ett första smakprov av den nya Clio Cup-bilen när den visades upp för testkörning för hågade spekulanter – och han var imponerad.

– Den var mycket snabbare än den gamla JTCC-bilen, jag var nästan chockad över skillnaden, säger Daniel.

Daniels pappa ser STCC:s juniorsatsning som det självklara alternativet.

– Bilen är helt rätt för oss med tanke på prestanda och driftskostnader. Vi ser också ett stort värde i de satsningar som görs på denna juniorklass från STCC:s sida, säger han.

2011 var Daniels första säsong i JTCC. Trots omfattande motorproblem i 9 av 14 race placerade sig Daniel två gånger på pallen och satte en snabbaste varvtid vilket gjorde honom till bästa rookie 2011.

Daniel har nyligen fyllt 15 år och därmed en av de absolut yngsta förarna i JTCC. Daniel började sin karriär 2007 med karting. 2009 fortsatte Daniel framgångsrikt internationellt. Sommaren 2010 körde han sitt första race i Renault Junior Cup, SSK. 2011 körde Daniel Seat Leon i JTCC.