Kim och DMS återigen mästare i JTCC 2011!

Danielsson Motorsport (DMS) vann årets upplaga av JTCC, tillika den sista med det nuvarande reglementet, i säsongsfinalen på Mantorp Park i september med unge talangen Kim Andersson. Efter att Kim firats som mästare på plats kom kallduschen. Resultatet blev protesterat av tvåan i serien vilket ledde till Kims uteslutning från ett av loppen. Nu har disciplinnämnden granskat fallet i detalj efter en överklagan av DMS vilket gjort att Kim får tillbaks sina poäng och nu är den officiella mästaren 2011.

DMS teamchef Daniel Edlund glädjs med Kim Andersson.

– Kim var hela tiden mästaren i våra ögon. Det är både kul och i ärlighetens namn en lättnad att SBFs disciplinnämnd tittade närmare på detta och kom fram till vad vi anser är rätt beslut. Stödet för Kim har varit massivt från tiden han blev fråntagen mästerskapssegern fram till nu och vi på DMS glädjs med Kim och hans ytterst involverade familj med pappa Joakim och mamma Annika i spetsen.

Kim Andersson är från Svanskog i Värmland och blott 16 år gammal. Under sin karriär har han varit den yngste mästaren någonsin i Crosskart JSM, Isracing JSM och nu även Racing JSM (JTCC).

– Det här året har jag lärt mig en rad saker som jag har försökt göra på banan. Teamet har lagt upp bra kvalstrategier och jag har gjort allt i min makt för att få bilen i mål utan skador och undvikt närkontakt så mycket som möjligt. Vi visste att vi kunde utmana om mästerskapet i år och det var hela tiden målet när jag började köra med DMS 2010. Jag är jätteglad att få tillbaks segern och nu kan vi släppa årets säsong och titta på framtiden.

Alx Danielsson är förarcoach i DMS och har jobbat med Kim inom ramen för Young Gun Programme under två år med JSM-tecknet som mål. När vi pratar med honom är han på flygplatsen med Kim och hans pappa på väg till DMS ingenjör Gary Robertshaw i England för att ”doppa fötterna” i hetluften med nya Clio Cup som ersätter JTCC-reglementet 2012.

– Det var otroligt snöpligt när Kim först gjorde en perfekt säsongsavslutning med smart och safe körning, sedan blir hyllad som mästare på en officiell prisutdelning och sedan blir fråntaget mästerskapet senare på kvällen. Kim har bitit ihop på ett föredömligt sätt under hela den här processen. Man får inte glömma att han endast är 16 år. Det har varit väldigt skoj att få ta Kim under mitt beskydd och hela vägen till mästerskapsguldet i bilar vi konstruerat och drivit utveckling på själva. DMS har tidigare en bronspeng från den då 17-årige Rickard Tranges andra säsong med oss 2009, då var det bara 3 poäng upp till mästerskapssegern. 2010 bärgade en 17-årig Rasmus Mårthen hem silverpengen efter en fantastisk säsong där han hade lite stolpe ut med hela tre tjuvstarsbestraffningar. Nu äntligen, när vi avslutat sista säsongen med det moderna JTCC-reglementet och våra egenbyggda SEAT Leon, får vi slutligen titulera oss mästare! säger Alx och fortsätter. Vi ska precis åka och köra vinterserien på Rockingham vilket vi ser fram mot att berätta mer om, när vi kommer hem.