SEAT Sverige och DMS i STCC 2012!

Tidigare i höstas gav SEAT Sverige sitt stöd åt STCC. Nu presenterar även SEAT sin partner för den kommande säsongen. Danielsson Motorsport, DMS, kommer att bli det officiella SEAT-teamet i STCC 2012. Tillsammans med SEAT Sverige sluter Danielsson Motorsport ett samarbetsavtal för det kommande året avseende deltagande i STCC. 

– Vi är stolta för förtroendet från SEAT Sverige och vi kommer att förvalta det på bästa sätt, säger Alx Danielsson, förare och initiativtagare till DMS. Vi är redo att ta det definitiva steget till STCC efter att ha prövat våra vingar i ett par race i år. DMS SEAT Leon avslutade det nuvarande JTCC-reglementet som mästare så vi kommer att komma väl förberedda. SEAT och Motorsportsverige vet hur bra chassi och väghållning tävlingsbilarna har, det som saknats har varit effekt i motorn. Det nya NGTC-reglementet tar bort den skillnaden så 2012 är optimalt att satsa på SEAT!

Nästa år kommer SEAT att lansera tre nya modeller i sitt sortiment i en offensiv satsning för att ta marknadsandelar. För Åke Lundberg, Märkeschef för SEAT i Sverige, är 2012 ett viktigt år.

– SEAT är ett starkt varumärke inom standardbilsracingen och vi vill fortsätta att utveckla det tillsammans med Danielsson Motorsport och med STCC som plattform, säger han. Med starka TV-avtal och en spännande final på Solvalla i Stockholm är vi övertygade om att STCC är rätt arena för oss att synas på. Extra spännande är givetvis det nya reglementet som ger en trevlig vitaminkick till våra bilar så jag är övertygad att vi får se SEAT långt upp i resultatlistorna nästa år.

Vilka förare som ska köra de två SEAT Leon-bilarna i DMS är inte klart ännu.

– Vi kommer att presentera satsningen i sin helhet i samband med vår pressvisning inför säsongen i vår, säger Danielsson. Intresset är stort från förare och bitarna börjar redan nu att falla på plats.