Kim Andersson tvåa i Brittiska Vinterserien i Clio Cup!

Danielsson Motorsport (DMS) förare Kim Andersson, 16 år, stod i helgen för en riktig motorsportbravad. Efter andraplats i första tävlingen i Clio Cup körde Kim hem ytterligare en andraplats för att bärga hem silvret i mästerskapet till sig själv och teamet Sibsport DMS.

Alx Danielsson är förarcoach i DMS och hade ett flertal kepsar på sig under helgen. Huvudrollen var som Kims förarcoach även om det även var viktigt att jobba fram data kring bilen som ska tävlas av DMS nästa år i Sverige såväl som knyta kontakter och förbereda 2012 års säsong.

– Kim har haft en fantastiskt år, men vi fokuserar redan framåt. Han har en sällsynt talang i sin otroliga bilkontroll. Erfarenheten kommer visserligen med åldern men med svenska Clio Cup som en av de tänkbara klasserna för Kim nästa år ville känna på hetluften redan nu. Detta var nyttigt även för oss i DMS då vi vill kunna hjälpa våra förare till bästa möjliga resultat 2012. Vår ingenjör i teamet, Gary Robertshaw, har ovärderlig erfarenhet av den nuvarande Clio Cup-bilen och genom strukturerat jobb i helgen lyckades vi hjälpa Kim till andra plats i Vinterserien, säger Alx och fortsätter. Det är sällan man får ut så mycket av en resa som vi fick denna gång. Kims utveckling fullkomligt rasar iväg för tillfället och man ser hur hans körning blir allt starkare och stabilare för varje pass. Hans främsta styrkor är onekligen hans bilkontroll och förmåga att suga åt sig information. Detta är extremt viktigt om utvecklingen ska fortsätta. Samarbetet med Gary fortsätter även och han överträffade sig själv i helgen som vanligt. Det ska bli mycket spännande att börja nästa års säsong i Sverige med fullpreparerade bilar, rätt setuper och förhoppningsvis även förare som kan hjälpa till att ge DMS ytterligare en titel i JTCC.

16-årige Kim Andersson från Värmland fick åka till England med JSM-guldet i JTCC återigen i bagaget. Tidigare i år vann Kim även JSM i isracing. Efter helgens framgångar undrar han dock om inte silvret i Brittiska Clio Cup smäller högre.

– Det har varit ett smått fantastiskt år. Brittiska Vinterserien var mest tänkt för mig och DMS att samla information för att ge oss en fördel mot de andra när serien drar igång nästa år. Jag har inte helt och hållet bestämt mig för om det är Clio Cup jag ska köra 2012, men om jag gör det så känns det väldigt bra att ha kört vinterserien med sådan framgång. Jag fick chansen att jobba ostört med en av de bästa ingenjörerna i branschen, Gary Robertshaw, och en av de bästa förarcoacherna, Alx Danielsson, hela helgen och under de intensiva testerna innan. Jag har lärt mig mycket nytt och efter startträningen har jag äntligen börjat fått till starterna. I sista loppet hade jag en riktigt spännande fight om segern med Aaron Williamson, något jag verkligen inte trodde jag skulle ha när testerna drog igång! Kul att jag fick med mig snabbaste varv också. Det var en brant inlärningskurva att rejsa i England men jag tycker nog att jag har lyft min körning en nivå. Fokus har legat på de små detaljerna i körningen och det kändes lite kämpigt efter kvalen som inte riktigt gick som jag ville men efter hård bassning av teamet och en himla massa ritande och förklarande så lossnade det, trots att jag kände mig lite förvirrad ett tag!

Vi har jobbat långsiktigt med Alx som mentor och det märks att det verkligen börjar ge resultat. Vi håller på att planera de nästkommande åren och hoppas kunna berätta vad vi bestämt oss för snart.