Ahlberg jagar start i STCC 2012

Joakim Ahlberg jagar start i STCC 2012 I helgen tog han emot utmärkelse för sin seger i årets Semcon Cup. Nu siktar Joakim Ahlberg på att ta nästa steg i karriären tillsammans med sitt team BMS Event. Sponsorjakten för att komma till start i den riktiga tungviktsklassen, STCC, är i full gång.

– I första hand siktar vi på att få en bil till start men ett alternativt drömscenario vore om vi även kan få till en bil till Andreas, säger Joakim och avser lillebror Ahlberg som i år körde Camaro Cup.

–Vi jobbar stenhårt på att komma till start med minst en S2000-bil med den nya turbomotorn.

Ahlbergs team har vandrat en lång och mödosam väg mot allt högre sfärer inom motorsportvärlden. Med små medel har de lyckats vinna JTCC, 2007 genom Joakim samt tagit en andraplats 2009 genom Andreas. I år blev det alltså seger i Semcon Cup, något som ger bra skjuts i sponsorsförhandlingarna.

– Det betyder mycket att vi kan bevisa att vi kan vinna med relativt sett små medel, säger Joakim. Vi har bra flyt och det går framåt sakta men säkert.