Bilsportens hederspris till Christer Johansson

En av svensk motorsports största vänner, motorsportentreprenören Christer Johansson, belönades för sina insatser med Svenska Bilsportförbundets hedersutmärkelse Bilsportens hederspris. SBF:s ordförande Kåge Schildt läste upp motiveringen som löd så här: 

”Han har gjort det under många år med ett stort och varmt hjärta för bilsporten. Antalet förare som han hjälpt på vägen under sin karriär är nästan lika stort som antalet festdeltagare här ikväll. Hasse Thaung, Stefan Lill-Lövis, Kenny Bräck, Björn Wirdheim, Robban Dahlgren och Jens Edman är bara några i raden av stjärnor som aldrig varit där dom är idag utan hans insatser. Han har varit en framgångsrik företagsledare och genom sina företag haft förmågan och möjligheten att rädda många karriärer när dom varit nära att åka i diket för att pengarna varit slut.”

STCC AB:s VD, Bob Huzell, stämmer in i berömmet.

— Christer Johansson har visat ett enormt engagemang för motorsport genom åren, inte bara på fyra hjul utan även två, säger Huzell. SBF har gjort ett utmärkt val och det är med glädje vi gratulerar Christer till utmärkelsen.

Föremålet för uppmärksamheten uppskattade hedersbetygelserna.

– Det är självklart roligt att bli uppmärksammad på det här viset, säger Christer Johansson som inte är sen att tillägga att han bara är en av många som har gjort betydande insatser för motorsporten genom åren.

— Och det har inte bara handlat om givande, fortsätter han. Det har varit 30 år fyllda med upplevelser, problem som har krävt lösningar… Det har varit lite som ett äktenskap – det handlar om att ge och ta.