Hansson söker teamkollega i Clio

Richard Hansson, fyra i årets JTCC-mästerskap, är redo att ta nästa kliv i förarkarriären. Redan tidigare i år provade han på att köra Clio Cup mot danskt motstånd på Jyllandsringen och nu ser han fram emot nästa säsong.

– Det är redan klart att jag kommer att köra Clio Cup JTCC nästa år, säger han. Vi siktar också på att köra utomlands i Danmark och Tyskland.

Richard Hansson har som många andra unga racingtalanger stöttning hemifrån. Pappa Christer hjälper till med mekande och att driva teamet och med hans hjälp siktar Richard på att få till en utökad satsning till 2012.

– Han har ju skruvat åt Bosse ”Emma” Emanuelsson och Ulf Granberg bland annat så han kan det här, fortsätter Richard. Vi tittar på att driva två bilar nästa säsong och det ser lovande ut.

Om det blir av, och vem som i så fall kommer att köra den andra bilen vill Richard ligga lågt med.

– Det är många som frågar men i slutänden handlar det om att de också har budget för att köra, säger han. Det vore kul att få med en äldre förare i teamet, inte minst för att få in lite rutin som jag kan lära av.