Marcus Larsson klar för Camaro Cup 2012

Marcus Larsson, 24 år från Kungälv kniper en av platserna det storsatsande Stockholmsbaserade Camaro Cup-teamet HD Bil .se Bring Racing/JK Motorsport. Marcus får den Svenske Mästaren och VM-silvermedaljören i rally Patrik Flodin som teamkamrat och ytterligare en förare kommer att presenteras inom kort. Serien ingår i Skandinaviens största raceorganisation STCC.

-Det blir en stark uppställning förare vi kommer att ställa på startlinjen kommande säsong, säger flerfaldige Camaro Cup-vinnaren och teamkoordinatorn Anders Brofalk.

Marcus är den andra kontrakterade föraren i teamet vid sidan av Patrik Flodin som presenterades i förra veckan.

– Jag vet att Marcus med rätt material kan nå mycket längre än han visade i år och vi skall göra allt vi kan för att ha honom riktigt långt fram i kommande säsong. Marcus har också fått ta med sig sitt Tjörnbaserade team JK Motorsport in i det nya teamet och det borgar ytterligare för både kontinuitet och kvalitet, säger Anders Brofalk.

Marcus Larsson vann Camaro Cup Generation 4 säsongen 2010 med 351 inkörda poäng av maximala 360.

– En supersäsong som följdes av en halvbra, säger Marcus. Jag hoppas att jag med denna kraftiga uppbackning skall kunna etablera mig i toppen även med den nya Camaron.

Det finns många duktiga personer i klassen, men HD Bil.se Bring Racing/JK Motorsport har rekryterat en elituppställning när det gäller kompetens och erfarenhet.

– Jag kan inte önska mig bättre förutsättningar, avslutar Marcus.

Camaro Cup körs i Sverige, Finland och Danmark med fabriksbyggda rörramsbilar. Alla bilar är identiska,
men med stora möjligheter till personliga inställningar av chassiet. Motorn är på ca 440 hk och drivs av Etanol
E85 med katalytisk avgasrening.

Klassen fick Svenska Bilsportförbundets miljöpris 2010.