Rydell kör STCC för Chevrolet 2012

Chevrolet Motorsport Sweden förlänger sitt samarbete med stjärnföraren Rickard Rydell över 2012 års STCC-säsong. Konstellationen gick segrande ur en massiv mästerskapsstrid under 2011, när Rydell bakom ratten på sin Chevrolet Cruze lade beslag på titeln i sin comeback till den Skandinaviska racingarenan. Avtalet innebär att Rydell nu går in på sitt andra år tillsammans med teamet. 

– Jag är verkligen glad över att få fortsätta arbeta med Chevrolet Motorsport Sweden även under nästa säsong. Jag trivs väldigt bra i teamet och vi lyckades vinna mästerskapet redan under vårt första försök, så beslutet att förlänga samarbetet var inte speciellt svårt att fatta, säger Rydell. Jag är säker på att Chevrolet Motorsport Sweden ger mig de bästa förutsättningarna att fortsätta slåss om segrar också 2012. Jag ser redan fram emot att komma igång med de första vintertesterna.

Under säsongen 2011 etablerade sig Chevrolet Motorsport Sweden som ett av de stora teamen inom svensk motorsport. Teamchefen Nicklas Karlsson ser fram emot den fortsatta satsningen.

– 2011 var den bästa säsongen hittills för Chevrolet Motorsport Sweden, och det var till stor del tack vare Rickard Rydell, säger Karlsson. Han är en nästan osannolikt komplett standardbilsförare, och vi är genuint stolta över att få fortsätta jobba med honom även framöver. STCC är ett starkt varumärke och ett mycket konkurrenskraftigt mästerskap för sponsorer och bilimportörer och vi står väl rustade att möta utmaningen.

För Chevrolet Sverige, som står bakom satsningen, innebar årets säsong att bilmärket flyttade fram sina positioner, inte bara på banan, utan även i media. Varumärket har stärkts och nu ser Jonas Ahnve, VD för Chevrolet Sverige, fram emot fortsatta framgångar.

– Vi är oerhört glada att kunna bekräfta att Rickard Rydell blir en del av Chevrolets fortsatta STCC-engagemang även under nästa år, säger Ahnve. Det var Rickard som gav oss segern i mästerskapet under den kanske tuffaste STCC-säsongen någonsin, och med en av världens absolut snabbaste Touring Car-förare fortsatt på vår sida är det naturligtvis vår målsättning att placera varumärket Chevrolet i toppen av mästerskapet.

STCC AB gladdes åt beskedet om att Rickard Rydell fortsätter med Chevrolet Motorsport Sweden i STCC under 2012. 

– Rickard Rydell är en förare i absolut världsklass och vi ser fram emot att få se honom här på Solvalla i finalen nästa år, säger Patrik Blomquist, marknadschef på STCC. Rydell är synonym med standardbilsracing och han är ett oerhört starkt namn. Chevrolets satsning är också ett kvitto på vilket värde STCC har som plattform för bilbranschen i Sverige och det är vi mycket glada över.

 

<