STCC kör i Östersund 2012

Nu är det klart att STCC Airport Race Östersund blir av 2012 – detta meddelar STCC AB och Östersund Airport Race AB. Tävlingen kommer att köras på Åre Östersund Airport den 10-11 augusti nästa år och även de tre efterföljande åren. Aldrig tidigare har en STCC-tävling körts så långt norrut på svensk mark. 

–  Vi har mött en enorm entusiasm från både näringsliv och kommun i Östersund och den här tävlingen kommer definitivt att sätta STCC på norrlandskartan, säger Bob Huzell VD för STCC AB. Vi har en ambition att bredda oss geografiskt och för våra partners blir detta ett värdefullt tillskott i den marknadsföringsplattform vi erbjuder. Östersund Airport Race kommer att bli ett fantastiskt evenemang!

Det nybildade bolaget Airport Race Östersund AB arrangerar evenemanget på Åre Östersund Airport  i samarbete med STCC och Sport & Evenemang AB. Namnet på evenemanget blir STCC Airport Race Östersund och för regionen innebär tävlingen en möjlighet att attrahera nya besökare.

– Det här är en fantastisk möjlighet för Östersund att skapa en ny reseanledning och befästa vår strategi att vara en av landets bästa evenemangsstäder, säger Magnus Lindgren, näringslivschef Östersunds Kommun. Vi har länge jobbat för att få motorsportevenemang till regionen.

Evenemanget kommer att arrangeras ute på Åre Östersund Airport och Frösö Park (gamla F4 området). Det blir premiär för en mobil bankonstruktion och premiär för STCC-tävlingar på flygplats. Utifrån erfarenheterna från andra STCC-race hoppas den lokala arrangören på stor publiktillströmning, snittet på liknande evenemang ligger på nära 20 000.

–  Vi ser flygplatsen som en motor för regionen och besöksnäringen – vilket detta race är ett utmärkt sätt att illustrera det på, säger Susanne Norman, flygplatschef Åre Östersund Airport.