Chevrolet-test till Clio Cup JTCC-segraren

Segraren i den nya JSM-klassen Clio Cup JTCC kan se fram emot en rejäl belöning efter finalen på Solvalla i Stockholm – det blir ett heldagstest för Chevrolet Motorsport Sweden, med Rickard Rydell som coach, som väntar efter säsongen. 

– Det blir full uppställning med ingenjörer, mekaniker och allt som behövs för ett komplett STCC-test, säger Nicklas Karlsson, teamchef för Chevrolet Motorsport Sweden. Clio Cup JTCC kommer att bli en stark ungdomsklass och den som tar hem segern är definitivt redo för att ta sig an vår Chevrolet Cruze i ett riktigt test.

STCC-mästaren 2011, Rickard Rydell ser fram emot att kunna erbjuda sin hjälp under testet.

– Jag kommer att ställa upp med all min kompetens och erfarenhet som racerförare, säger han. Det är en viktig uppgift för oss rutinerade förare att ta hand om den nya generation förare som är på väg upp och Clio Cup JTCC kommer att bli en utmärkt plantskola för blivande stjärnor.

Clio Cup JTCC ersätter från och med 2012 det tidigare JTCC-reglementet och tanken är att klassen ska ge deltagarna den utmaning som behövs för att kunna ta nästa steg i karriären upp till huvudklassen STCC.

– Det är härligt att se vilket engagemang det finns för svensk motorsports framtid och Chevrolet Motorsport Sweden bidrar på ett utmärkt sätt genom att erbjuda den här möjligheten, säger Bob Huzell, VD för STCC AB som driver Clio Cup JTCC.

STCC-säsongen, med Pro Superbike, Carrera Cup, Camaro Cup och Clio Cup JTCC, startar den 4-5 maj på Mantorp Park och avslutas den 21-22 september med final på Solvalla i Stockholm. Tävlingarna kommer att kunna följas live på CANAL+ och i efterhand i SVT.