Rydell rockade med Mustasch

I förra veckan spelade hårdrockgruppen Mustasch in videon till sin nya singel ”The Challenger” i Nordstans parkeringshus i Göteborg.

För att bidra med fart och häftiga bilar var även deltagare från STCC och supportklasser på plats för att hjälpa till och det blev tuff körning i parkeringshuset för STCC-förarna Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport, och Patrik Olsson, IPS Team Biogas.

– Det var kul, jag och Patrik fick planera vår körning så att vi skulle kunna köra om varandra utan att smälla, säger Rydell som gjorde sin debut i rocksammanhang.

Kopplingen mellan Mustasch stenhårda rock och STCC är glasklar, enligt Rydell.

– Deras musik upplevs på samma sätt som STCC, säger han. Det är adrenalin och fart, precis det publiken vill ha.

Utöver de två STCC-förarna satt Magnus Krokström bakom ratten på en Chevrolet Camaro, Andreas Wernersson rattade en Renault Clio och Alexander Haegermark en Porsche Carrera. Ralf Gyllenhammar, sångare i Mustasch, njöt när Magnus Krokström fyllde parkeringshuset med däckrök.

– Otroligt häftigt att se vilken kontroll de har över bilarna, säger Gyllenhammar. Jag gillar snabba bilar och kör själv en Camaro.

För Krokström, hårdrockfantast och Camaro Cup-förare, var videoinspelningen en upplevelse utöver det vanliga.

– Det här var roligt att få vara med om, ett minne för livet, säger han. Mustasch är goa gubbar som gör bra musik och flera av dem kör ju jänkare själva.

Videon regisseras av Patric Ullaeus, en av Sveriges främsta regissörer med bland annat September, Europe och In Flames i portföljen.

Mustasch nya video släpps den 1 februari, samtidigt som Mustasch nya album ”Sounds like hell, looks like heaven”

Fotograf: Emil LarssonFotograf: Emil Larsson