STCC till Sturup Raceway 15-16 juni

Sturup Raceway, Sveriges sydligast belägna racingbana gör efter tre års uppehåll comeback i STCC-kalendern igen. Den 15-16 juni kommer racingeliten på besök för att göra upp om vem som är Skandinaviens och Sveriges bästa standardbilsförare.

– Vi ser med spänning fram emot att få ta emot STCC på Sturup Raceway igen, säger Flemming Schleimann, chef för banan. STCC bjuder på dramatik och bra racing och med vår närhet till Malmö/Köpenhamnsregionen hoppas vi naturligtvis på att locka en storpublik till banan.

Sturup Raceway har idag en omfattande verksamhet vid sidan av tävlingsarrangemangen som består av konferenser, evenemang och förarutbildningar med inriktning på både miljö och säkerhet. Banan lockar också många biltillverkare att förlägga sina produktlanseringar där.

– För oss innebär ett samarbete med STCC och den starka koppling som serien har med bilbranschen att vi ser nya möjligheter att utveckla vår verksamhet, säger Schleimann.

Sturup Raceway har genomgått omfattande säkerhetsförbättringar under det senaste året och banan uppfyller numer internationella bilsportförbundet FIA:s säkerhetsnivå 4.

– Vi har förbättrat banan på flera punkter, bland annat vad gäller räcken, avåkningszoner och funktionärsposteringar, säger Flemming Schleimann, banchef för Sturup Raceway. Asfalten har jämnats ut och banan håller nu ett mycket gott skick. Vi har även gjort många förbättringar för både publik och tävlande och vi ser fram emot att ta emot STCC igen.

För Honda Sverige som gör en förnyad satsning på STCC genom Honda Racing Sweden och Tomas Engström blir tävlingen på Sturup Raceway en möjlighet att visa vad den nya Civic-modellen går för på hemmaplan.

– Med Norden-kontor i Malmö så tycker vi på Honda Sverige såklart att det är extra kul att Sturup Raceway är klart för kommande säsong av STCC, säger Maria Johansson, PR- och informationsansvarig för Honda Sverige. Banan bäddar för tajta, spännande race! Bonus är att stämningen runt omkring är väldigt familjär och dessutom ligger banan lätttillgängligt!

Johan Stureson, IPS Team Biogas, i dagarna nominerad till Årets Idrottsprofil i Östra Skåne, blev tvåa på Sturup Raceway senast det begav sig 2008.

– Verkligen roligt att Sturup är tillbaka i kalendern, det är en bana som jag gillar och jag har haft många bra resultat där genom åren, säger han. Den har allt från snabba till långsamma kurvor och nivåskillnader. Det är en teknisk bana som bjuder på en riktig utmaning.

STCC:s VD, Bob Huzell, kan i år se fram emot en kalender med flera nya arenor, bland annat STCC Airport Race i Östersund och en final på Solvalla i Stockholm. Nu kompletteras kalendern med Sturup Raceway.

– Banan ligger i en spännande och expansiv region där vi gärna vill synas , säger STCC:s VD Bob Huzell. Sturup Raceway har också utvecklat sin verksamhet på ett sätt som passar bra in i vår ambition att skapa en plattform för bilbranschen. Vi ser fram emot ett spännande samarbete.