Stureson nominerad till Årets Idrottsprofil i Östra Skåne

Först prisad av BMW i Tyskland och på lördag kan Volkswagen–föraren Johan Stureson tilldelas ytterligare en prestigefylld utmärkelse när Östra Skånes Idrottsgala går av stapeln. 

-Kul att framgångarna uppmärksammas lokalt, Alla i teamet har kämpat hårt i STCC i många år med olika bilmodeller, kommenterar Johan Stureson.

Skåningen är nominerad i kategorin årets idrottsprofil för sina starka insatser under 2011. Juryn hade en tuff uppgift, men till slut valdes Stureson, Hedvig Lindahl(Fotboll) och Ida-Therese Nerell(Brottning).

-Säsongen 2011 var den hårdaste i STCC så här långt, med WTCC, ETCC och BTCC mästare i startfältet. Försäsongstesterna och inledningen på säsongen var perfekt, vilket lade grunden för en topplacering, även om det sved att jag missade bronsmedaljen, fortsätter Johan.

Framgångarna har nu gett den rutinerade Skåningen chansen till titeln årets idrottsprofil och under 2012 förutsättningar att köra hem guldet i årets STCC tillsammans med KMS, VW och Eon.

-Johan har tävlat inom motorsporten i 28 år med många toppresultat i olika klasser och det är väldigt trevligt att han och motorsporten nu finns med i en nominering, avslutar Per Stureson, teamchef för iPS Team Biogas.

Läs mer om Östra Skånes Idrottsgala här.