Chevrolet Motorsport Sweden laddar för 2012

Förra veckan blev det klang och jubelfest i Chevrolet Motorsport Swedens lokaler i Katrineholm. Äntligen kom beskedet från Svenska Bilsportförbundet att Rickard Rydell är 2011 års STCC-mästare. Telefonen gick varm på teamchefen Nicklas Karlssons kontor.

– Alla våra samarbetspartners ringde och gratulerade och för dem var det självklart skönt att få bekräftelse på att de har en del i mästerskapstiteln, säger Karlsson. Även om det har dröjt med beskedet var det jättekul att få det i upptakten på årets säsong. Det ger oss alla i teamet en extra kick i allt det hårda förberedelsearbete som vi lägger ned.

Rickard Rydell var förstås nöjd med beskedet.

– Jag blev naturligtvis lättad över att det nu är klart att vi tog hem segern i fjolårets mästerskap och att jag inte gjorde något fel under finalen. Nu när vi har fått fira titeln på riktigt ser jag fram emot årets STCC-säsong, säger Rydell.

För en förare på elitnivå gäller det naturligtvis att hålla formen över vintersäsongen. Snart väntar de första testerna på Valencia-banan i Spanien.

–Ska man få ut max ur försäsongstesterna gäller det att vara i fysisk och psykisk toppform för att kunna leverera, säger Rydell. Nu ser jag fram emot att byta ut gymmet och konditionsträningen mot ett soligt Spanien och våra nya bilar.

I Chevrolet Motorsport Swedens verkstad är det fullt upp inför årets säsong.

– Vi rustar för att försvara titeln i STCC 2012 och vi vet att motståndet kommer att bli minst lika tufft med officiella märkessatsningar från Volkswagen, Honda och SEAT, fortsätter Karlsson. Inför årets säsong har vi investerat i två nya Chevrolet Cruze, de två bilar som tog hem VM-titeln till Chevrolet förra året, utrustade med all den senaste tekniken för att Rickard Rydell och hans blivande teamkompis ska kunna utmana om titeln 2012.

Teamets personal var efter nyåret på besök i England hos RML som driver Chevrolet officiella VM-satsning för att få en omfattande genomgång av de nya bilarna. I dagarna hämtas bilarna och reservdelar upp i England för vidare transport till Valencia-banan där teamet tillsammans med RML inleder årets första tester den 6 februari. För Chevrolet Motorsport Sweden har det senaste året inneburit stora förändringar där teamet har gått från ett enbilsteam till att driva tre bilar, som man gjorde i slutet av säsongen 2011.

– Vi är ett helt annat team nu än vad vi var för ett par säsonger sedan, säger Karlsson. Allt har gått framåt och vi arbetar nu med att stärka upp organisationen för att klara de utmaningar vi ställs inför. Våra konkurrenter är oerhört professionella och det krävs en ständig utveckling för att ligga i topp.

Vem som kommer att bli Rydells teamkamrat i STCC för i år är inte klart ännu.

– Vi förhandlar med en rad mycket intressanta förare och det arbetet börjar lida mot sitt slut, säger Karlsson. Vi hoppas inom kort kunna presentera den kompletta förarbesättningen hos Chevrolet Motorsport Sweden 2012.

Rickard Rydell