Honda ökar närvaro på racerbanan

Biltillverkaren Honda satsar hårt på att synas på tävlingsbanorna. Honda Racing Sweden är redan klara för STCC i år och nu meddelar Hondas VD Takanobu Ito att företaget ger sig in i världsmästerskapet för standardbilar, WTCC.

– Vi har beslutat att ställa upp i WTCC med den europeiska Civic-modellen. Vi kommer att utveckla en helt ny motor för detta projekt och vi ser med spänning fram emot denna nya utmaning.

Inför WTCC-satsningen kommer Honda att samarbete med Mugen och J.A.S. Motorsport. Mugen kommer att tillverka den nya 1,6-litersmotorn som utvecklas av Hondas R&D-avdelning. J.A.S. Motorsport kommer att utveckla bilen, baserad på den nya femdörrars Honda Civic-modellen.
Honda siktar på att ställa upp i mindre skala i WTCC redan denna säsong för att till 2013 göra en full satsning med två bilar.

Honda Civic WTCC