Lantmännen Aspen officiell STCC-partner

Scandinavian Touring Car Championship, STCC, fortsätter sitt långvariga samarbete med bränsleleverantören Lantmännen Aspen. Aspen levererar miljöanpassade bränslen och tekniskt kunnande till STCC och de tävlande. Nu har parterna slutit ett nytt avtal vilket innebär att Aspen fortsätter som officiell partner till STCC.

– Samarbetet med Aspen är ett sätt för oss att stärka STCC som en aktiv aktör för att påskynda utvecklingen mot en grönare bilism, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. För oss är det viktigt att motorsporten fyller en funktion som miljöförbättrare och Aspen är en viktig partner i den ambitionen tillsammans med våra övriga aktörer från bilbranschen.

För Aspen är motorsporten en viktig arena att verka på, både ur perspektiv av marknadsföring och produktutveckling.

– Genom vårt samarbete med STCC stärker vi trovärdigheten för våra produkter. Vi visar att våra miljöanpassade bränslen fungerar bra i sammanhang där det ställs extrema krav på prestanda, säger Mats Uhrlander, marknads- och försäljningschef på Aspen som också påpekar att samarbetet med STCC ger möjligheter att utveckla företagets produkter.

– Tillsammans med STCC har vi utvecklat ett helhetskoncept som innebär säkra transporter, miljövänlig hantering av förpackningar och service till deltagarna, säger Claes Alin, VD på Aspen. Det här är ett koncept som flera av våra kunder också är intresserade av.

I STCC och Carrera Cup, Clio Cup JTCC, klasser som alla ingår i STCC-konceptet, kör alla deltagare med undantag för fyra biogasdrivna bilar med Aspens alkylatbensin. Camaro Cup använder Aspen E, ett etanolbaserat tävlingsbränsle. Nytt för i år är att motorcykelklassen Pro Superbike, som även den ingår i STCC:s programpaket, kommer att använda Aspen R.

– Vi ser fram emot en spännande säsong tillsammans med STCC, avslutar Mats Uhrlander.