Nicklas ”Nic” Jönsson kör Camaro Cup i USA

Svenska Camaro Cup gästspelar på två tävlingar i USA nu i februari. Hela 17 tävlingsekipage är överskeppade för dessa båda historiska tävlingar.
Det första racet går av stapeln den 10-12 februari på Sebring International Raceway. Där kommer Jönköpings-teamet Bryntesson Motorsport att ha en amerikansk förare vid namn Jay Cochran som förare. Jay har en gedigen meritlista från bland annat Le Mans och Indy Car. Jay kommer att tillföra teamet massor av ovärderlig kunskap.


Helgen efter den 17-19 februari drar så hela serien ner till West Palm Beach ovanför Miami och där kommer Jönköpingsbördige ”Nic” Jönsson (sedan en tid tillbaka boende i Buford Georgia USA) att tygla hästkrafterna i den snabba Camaro Cup-bilen. Detta blir en bra värdemätare för Jönköpings-teamet inför kommande Camaro Cup-säsong i STCC. ”Nic” som var med och utvecklade den nya Camaro Cup-bilen under 2009 får nu möjligheten att visa upp sig inför sina amerikanska fans i ett svenskt racing team.

Eventet kallas ”Historical Nordic Camaro Cup US Race” och är en tillställning som skapades av Hans Emerén samt Tony Bryntesson. De har ordnat med alla tillstånd, frakter, logistik i USA och planerat upp hela detta evenemang tillsammans med de amerikanska arrangörerna in i minsta detalj under 1,5 års tid. De amerikanska banägarna är lyriska över att få se så många nordiska team tävla i en egen racingklass i USA, detta är en helt unik händelse.
När alla 17 race-team kommer till USA kommande vecka står alla tävlingsbilar och utrustning på plats. Det är tre danska team, tre finländska team, två norska team samt nio svenska team som kommer att tävla om medaljerna. Från Danmark kommer bland annat Jan Magnussen (fd. F1-förare) och det är bland annat honom ”Nic” Jönsson skall kampas mot.


Med hela detta racing evenemang följer också mängder med ”fans” från de nordiska länderna. Cirka 500-600 personer flyger över för att vara med om denna händelse.