Mattias Lindberg satsar på Clio Cup JTCC

Nu är det klart att 18-årige Mattias Lindberg kommer att köra Clio Cup JTCC 2012. Lindberg har meriter från både karting och formelbilsracing men det är standardbilsracingen som han gillar bäst. Förra året tog han en seger i JTCC, den klass som nu ersätts av enhetsklassen Clio Cup JTCC.

– Clio Cup JTCC är det bästa alternativet för mig, säger Mattias. Klassen går tillsammans med STCC och det ger bra exponering i media och TV.

Tillsammans med sponsorn Hultén Försäljnings AB, ett företag i konfektyrbranschen, köper nu Mattias en Clio Cup-bil för årets säsong.

– Mattias är en lovande förare som tänker rätt när det gäller marknadsföring, säger Leif Hultén, Ägare av Hultén Försäljnings AB. För oss innebär sponsorskapet att vi kommer att synas på en attraktiv arena och vi ser fram emot ett givande samarbete tillsammans med Mattias.

Mattias går på motorsportgymnasiet i Mjölby och en av de viktigaste faktorerna för att nå framgång inom racing är att lära sig arbeta med sponsorer.

– Det är oerhört viktigt att lära sig hur man skapar en bra affär för sponsorerna, säger Mattias. Jag kommer att presentera fler sponsorer inom kort och det ska bli väldigt spännande att jobba med Clio Cup som plattform i år.

Förra året testade Mattias den nya JTCC-bilen på Mantorp Park, ett test som gav mersmak.

– Det är en klockren bil, den roligaste jag har kört, säger Mattias. Den kommer att ge oss förare bra förutsättningar för att klättra vidare i karriären.

Mattias Lindberg blir den femte föraren att presenteras i Clio Cup och fler starka namn är på väg in i klassen.

– Det ser ut att bli ett väldigt kompetent startfält i Clio Cup och jag ser verkligen fram emot utmaningen, säger Mattias. Clio Cup JTCC kommer att höja prestigen enormt för oss som vill upp i karriären.


Läs mer om Mattias här!

Läs mer om Hultén Försäljnings AB här!