Brutet avtal tvingar STCC att ställa in Göteborgstävling

City Race Arena Göteborg AB bryter sitt avtal med den lokala arrangören av STCC City Race i Göteborg. Det innebär att den STCC-tävling som skulle ha körts på Frihamnspiren den 1-2 juni i år kommer att ställas in.

– Vi har ett gällande avtal, genom den lokala arrangören, att köra på Frihamnspiren den 1-2 juni och vi kommer naturligtvis att låta granska på vilka juridiska grunder avtalet har sagts upp, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. För vår del står det dock klart att bakgrunden till uppsägningen är den konkurrenssituation som har uppstått mellan STCC och racingserien TTA och det faktum att banan idag ägs av en av delägarna till TTA. Det är oerhört beklagligt att man inte respekterar ingångna avtal och tar till sådana här metoder.

STCC har sedan 2008 med stor framgång arrangerat STCC City Race i Göteborg. Evenemanget har banat väg för nya arenor inom banracingen och i år kommer STCC för första gången att köra i Östersund och Stockholm.

– Vi kommer med all kraft att fortsätta att driva utvecklingen av svensk banracing till att bli mer publik och mer lättillgänglig, säger Patrik Blomquist, marknadschef på STCC AB. Det är tråkigt för våra deltagare att inte få köra inför publiken på Frihamnen i år men till 2013 kommer vi att komma tillbaka på en ny och spännande arena i Göteborg.

Beskedet från Göteborg City Race Arena innebär att STCC:s kalender i år kommer att bestå av åtta deltävlingar istället för nio.

– Även utan STCC City Race i Göteborg så har vi en starkare plattform än tidigare år med nya arenor i form av STCC Airport Race i Östersund och STCC Stadium Race på Solvalla och vi kommer att genomföra vår säsong som planerat i övrigt, säger Huzell. Vi ser fram emot att komma tillbaka till Göteborg 2013.