Richard Edberg och Bryntesson Motorsport i Clio Cup

Den lovande förartalangen Richard Edberg, 19 år, från Jönköping är nu klar för Clio Cup JTCC tillsammans med Bryntesson Motorsport. Efter fyra år i olika ungdomsklasser inom banracingen är Edberg nu redo att ta steget upp i Sveriges mest prestigefyllda juniorklass, Clio Cup JTCC. 

– Det har varit en dröm att få tävla på riktigt hög nivå och nu kommer jag att få vara med och slåss om det svenska juniormästerskapet, säger Edberg. Det betyder otroligt mycket för mig att få köra Clio Cup JTCC med all den media och exponering som det innebär  och kunna bygga mig ett namn för framtiden.

Eberg har redan erfarenhet av Clio Cup men då i en äldre modell som kördes i SSK-serien. 2009 blev Edberg sexa i mästerskapet och 2010 blev han tvåa. Bilen han kommer att köra i år är betydligt vassare än något annat han kört tidigare.

– Det är en riktig racerbil med slicks och sekventiell låda, säger Edberg. Gapet i prestanda till de stora STCC-bilarna minskar och klassen kommer att förbereda mig för större uppgifter framöver.

Inom ramen för Bryntesson Motorsports program Junior Challenge, en satsning för att ge unga talanger en möjlighet att utvecklas inom motorsporten, har teamchefen Tomy Bryntesson följt Richard Edbergs utveckling sedan 2008.

– Richard är en stor talang som har väldigt mycket erfarenhet av banracing för sin ålder, säger Bryntesson. Han har genomgått en stadig utvecklingskurva och han har kapacitet att gå riktigt långt i karriären.

Bryntesson Motorsport är mest kända för att delta i Camaro Cup, en av de mest populära klasserna som deltar i STCC:s evenemang. När ungdomssatsningen Junior Challenge nu tar klivet upp i Clio Cup kommer även den att hamna i rampljuset på ett helt annat sätt än tidigare.

– För oss är detta ett sätt att främja återväxten i svensk motorsport och Clio Cup JTCC kommer naturligtvis också att innebära ett lyft för Junior Challenge, säger Bryntesson. Nu ser vi fram emot ett spännande år tillsammans med Richard Edberg.