Semcon fortsätter partnerskap med STCC

Skandinaviens mest prestigefyllda racingmästerskap STCC fortsätter samarbetet med mångåriga partnern och teknikkonsulten Semcon. För STCC innebär det bland annat att man i sin racingverksamhet kan ta del av Semcons omfattande tekniska kunnande från fordonsindustrin. För Semcon innebär samarbetet med STCC en fortsatt spännande sponsorsatsning i racingens högsta division.

– STCC erbjuder de knutpunkter till vår egen verksamhet som krävs för att en lyckad sponsring, säger Kjell Nilsson, VD för Semcon AB. Fordonsindustrin är en viktig bransch för oss och STCC erbjuder med sin mångfald av deltagande bilmärken en naturlig koppling till vår närvaro på racerbanorna.

Semcons engagemang i STCC AB består bland annat i att man levererar konsulttjänster till racingserien, samt att man även är involverade i flera av de klasser som kör under en STCC-helg.

– Semcon har med sitt stora teknikkunnande varit en viktig partner till STCC genom åren och vi är väldigt glada över att fortsätta samarbetet, säger Bob Huzell, VD för STCC AB. Det är oerhört viktigt för oss att ha tillgång till Semcons kompetens när det gäller tekniska- och säkerhetsmässiga frågeställningar i vår tävlingsverksamhet.

Som ett led i samarbetet mellan Semcon och STCC kommer också Semcon Cup att köras för fjärde året i följd. Semcon Cup ingår som en möjlighet för mindre team att kunna delta i STCC till en reducerad kostnad.

– Vi har en gemensam ambition tillsammans med Semcon att trygga återväxten inom svensk motorsport, säger Bob Huzell. Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta samarbetet med Semcon och vi ser fram emot en spännande säsong.

STCC och Semcon Cup har premiär den 4-5 maj på Mantorp Park tillsammans med Clio Cup JTCC, Camaro Cup, Carrera Cup och Pro Superbike. Finalen kommer att köras på Solvalla i Stockholm den 21-22 september.