Målgång för Camaro Cup i USA

Igår avslutade Camaro Cup-gänget sitt äventyr i USA med två race i Palm Beach i Florida Det var utmärkta förhållanden och bra arrangemang. Utöver Camaro kördes det Palm Beach Grand Prix och historiska racingklasser med många fina bilar.
 

Den danska dominansen i Camaro Cup fortsatte på Palm Beach. Jan Magnussen startade från pole position i båda loppen och gjorde sedan inga misstag. Han tog starten och kunde gå i mål som segrare. Bakom Magnussen var det hårdare tag. I första loppet var det Fredrik Ros som låg bakom Magnussen och väntade på ett litet misstag. Men i stället blev han till slut omkörd av Dennis Lind, Danmark. Dubbelt danskt i topp, alltså, med Fredrik Ros som trea.

Helgens sista Camaro-race dominerades av Jan Magnussen. Istället för Ros var det finländaren Tony Leivo som jagade.  Fredrik Ros låg tätt bakom Tony tills han drabbades av en punktering. Stefan Petterson kunde ta över tredjeplatsen, en position som han höll hela vägen inöver mållinjen. Camaro Cup-äventyret fick därmed en trevlig avrundning med nordisk representation på prispallen. En norsk pristagare saknades dock, men möjligen återfinns anledningen i att den femfaldige Camaro Cup-mästaren Ole Martin Lindum passade på att pensionera sig inför helgens tävlingar i Palm Beach. Bilen överlät han åt en ny ung norrman, Marius Fjeld, som därmed fick göra sin Camaro Cup-debut i USA.