Många möjligheter för Clio-förare 2012

Clio Cup JTCC har premiär i år och för de tävlande finns det fler möjligheter att köra än någonsin tidigare. Stockholms Sportvagnsklubb, SSK, erbjuder bra möjligheter för de Clio Cup-förare som vill ha mer körtid i år. I sommar går det att köra långloppsracing i tre SSK-tävlingar. Loppen vara en timme och reglerna är desamma som i Endurance, vilket innebär förarbyte efter cirka 25-35 minuter. 

– Det är ett utmärkt tillfälle att erbjuda sina sponsorer en spännande helg, säger Göran Olsson, ansvarig för klassen i Sverige.

SSK kommer också att ta fram en formel för vikt i förhållande till hästkrafter för att Clio Cup-bilen ska kunna användas i SSK Klass 3.

– Det finns även fina möjligheter att köra utomlands, fortsätter Olsson och nämner möjligheten att delta i samband med att Clio Cup kör som supportklass till den klassiska 24-timmarstävlingen på tyska Nürburgring.

– Närmast kommer vi att visa upp klassen på XL-galan på Globen den 23 februari då den svenska friidrottare ska möta världseliten i en inomhusgala. Det ska bli väldigt roligt att få visa upp Clio Cup inför en ny publik, avslutar Göran Olsson.

Clio Cup JTCC har premiär tillsammans med STCC, Camaro Cup, Carrera Cup och Pro Superbike på Mantorp Park den 4-5 maj. Officiella testdagar för Clio Cup är den 25 april på Ring Knutstorp och den 27 april på Mantorp Park.

De långloppstävlingar som SSK arrangerar körs den 27-29 april på Kinnekulle, 8-10 juni i Falkenberg och den 5-7 oktober i Karlskoga.

Inbjudan till Clio Cup-tävlingen som körs i samband med Nürburgring 24-timmars kan laddas ned här!