Lyckat spanskt premiärtest för Volkswagen Team Biogas

Med bara drygt två månader kvar till STCC-premiären inledde Volkswagen Team Biogas med förarna Jordi Gené och Johan Kristoffersson sitt testprogram med två intensiva dagar på Circuit de la Valencia. – Ett mycket värdefullt test som gav oss många positiva besked, sammanfattar teamchefen Tommy Kristoffersson dagarna i Spanien. 

De båda biogasdrivna Scirocco-bilarna har under vintern genomgått en del ombyggnationer som nu väntar på att utvärderas.
– Vi fick en möjlighet att testa tillsammans med två WTCC- team som finputsar materialet inför premiären så det passade oss utmärkt och gav oss samtidigt högkvalitativa referenser, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Det var två förväntansfulla racerförare som väntade på att ljuset vid banutfarten på Circuit de la Valencia i sydöstra Spanien skulle slå om från rött till grönt. För Jordi Gene väntade de första varven i sin nya biogasdrivna VW Scirocco.

– Allt sedan det blev bestämt att jag skulle köra för Volkswagen Team Biogas har jag verkligen väntat på den här dagen, för att få träffa teamet och komma igång. Jag kände mig genast hemma i bilen och dess karaktär. Jag tror också att jag med min erfarenhet kan bidra med lite förbättringar på vissa områden, säger Jordi Gené.

För Johan Kristoffersson var det en efterlängtad säsongspremiär efter en lång vinters väntan. Själva banan blev en ny erfarenhet, men det var inget som bekymrade förra årets succéman som redan på första passet presterade tider helt i paritet med de långt mer namnkunniga förarna som fanns på plats i Spanien.

– Jag fick en rosa rattmuff i present av mina snälla mekaniker, den har suttit på ratten i min racerbil hela vintern och det var skönt att äntligen få kränga av den. Skämt åsido så är det fantastiskt att ha en helt ny säsong framför sig, för min del med bättre förutsättningar än någonsin. Min roll är klar och jag har min stab runt bilen med Ronnie Bergström i spetsen klar, det är faktorer som gör att jag kan fokusera på mitt, berättar Johan Kristoffersson.

Efter två dagar med körning från tidig morgon till sen kväll har nu teamet massor av nyttig information att analysera.

-Vi är mycket nöjda med våra dagar här nere och på det sätt våra två förare hanterat sina roller. Jag tror vi kan se fram emot en riktigt bra säsong där Jordis erfarenhet och Johans hunger kommer att bli ett vasst vapen i jakten på mästerskapet, avslutar teamchef Tommy Kristoffersson.