Mantorp Park fortsätter investera för framtiden

Tre veckor har gått sedan banägaren tog över hela ansvaret på Mantorp Park efter attdet arrenderande driftsbolaget gick i konkurs. Och ryktena går heta. Men att det skabyggas köpcentrum och lekland på den anrika racerbanan är inte sant! 

– Ambitionen är att Mantorp Park ska återta positionen som nationalarena för svenskmotorsport, säger Fredrik Sjöqvist, vd för Mantorp Park Motorbana AB. Vi investerade 5miljoner kronor ifjol i nya räcken, kerbs och annan säkerhet runt racerbanan. I år bygger vi bland annat depåmur och fler toaletter.

Allt ska vara klart till STCC-premiären den 5 maj och muren sätts, tack vare en speciellprefablösning, upp med minimal störning av den löpande banverksamheten.
Parallellt med de praktiska sysslorna pågår arbete med årets kalender och bokning av dendagliga uthyrningen till företag och klubbar. Säsongens första kurs i Safety Driving har redan genomförts och flera nya körupplevelser är på gång.

– Intresset för att hyra banan är stort både från företag och klubbar, säger Fredrik Ström, platsansvarig på Mantorp Park. På evenemangssidan har vi klart med två STCC-tävlingar, Bug Run, Gatebil, Bilsport Summer Meet och Action Meet. Ytterligare evenemang är under förhandling.

TTA, eller Elitserien i racing som utbrytarna från STCC numera heter, inhiberade sinaviserade tävling på Mantorp, vilket Fredrik Sjöqvist beklagar.

– Vi har haft en kontinuerlig dialog med TTA om samarbete och hade hoppats på en tävlingden 15 september. Nu valde de en annan bana som gått med i deras allians, säger han.Mantorp Park Motorbana AB har bestämt sig för att vara en fristående aktör i syfte att kunna erbjuda alla klasser och serier möjlighet att tävla på banan. Arrangörer, marknad och publik avgör sedan vad som är bäst.

 

Pressmeddelande från Förlags AB Albinsson & Sjöberg