Starkt startfält på gång i Pro Superbike

Anmälningarna till årets Pro Superbike-mästerskap ramlar in i en strid ström. Hittills är åtta förare serieanmälda, bland dessa märks framförallt de regerande mästarna i Pro Superbike och Privatcupen, Filip Backlund och Daniel Falemo. Backlund är just nu nere i Spanien och testar för fullt.

– Nu känns livet perfekt, säger Backlund som för året kör på en ny hoj, en Kawasaki. Det går bra, vi ändrar, fixar och donar. Det tar sin tid men det ser bra ut.

Även Daniel Falemo kommer att sitta på en ny cykel. Han byter ut sin Kawasaki från -08 till årets modell.

– Det är det nyaste jag någonsin har kört, säger Falemo. Ett delmål för i år är att försvara titeln i Privatcupen, det andra delmålet är att jag ska närma mig killarna i toppen.

Arne Andersson, 57 år, är den som är äldst av årets startande – om nu ingen ännu äldre förare anmäler sig – har en lite annan ambitionsnivå.

– Jag kommer att kämpa rejält för att inte bli sist, säger Andersson som nästa vecka åker ned till spanska Cartagena-banan för att värma upp inför årets säsong.

Otto Johansson är en av årets debutanter i Pro Superbike. Efter fina resultat i fjolårets Scandinavian Open känner han sig mogen för att ta sig an Privatcupen i Pro Superbike på en Yamaha R1.

– Jag siktar mot toppen i Privatcupen, säger Johansson. Pallplats i varje tävling och seger i totalen är målet.

Utöver dessa fyra förare är ytterligare fyra förare redan anmälda. Roadracingens hemvist nummer ett på nätet, Highsider.se, har redan presenterat ytterligare ett antal förare som klara för årets säsong. Lukas Ockelfeldt som kommer att köra för Team Edgezone hör till en av dem: http://www.highsider.se/2012-02-24e.aspx

Thommy Sköld, son till roadracinglegendaren Peter Sköld, kommer också att köra Pro Superbike i år. http://www.highsider.se/2012-02-15.aspx

Roger Hansson fortsätter i Pro Superbikes privatcup, http://www.highsider.se/2012-02-09b.aspx.

Eric Lindroth är ett nytt namn för i år i Pro Superbike. Följ länken och åk med Eric på Cartagena: http://www.highsider.se/2012-02-09.aspx

Veteranen Fredrik Watz rapporteras köra för Pejer i årets mästerskap. http://www.highsider.se/2012-01-21.aspx

Saknas i uppräkningen gör förare som David Andersson och Andreas Mårtensson som också väntas komma till start på Aprilia respektive Honda.

 

Sammanlagt är det alltså cirka 15 förare som antingen är anmälda eller har uttryck sina ambitioner att köra i år och fler väntas vara på väg att tillkännage sina satsningar – Pro Superbike ser ut att gå mot ett kanonår!