Honda Racing Sweden presenterar STCC-utmanare

För några veckor sedan visade Honda hur deras Civic kommer att se ut i WTCC – World Touring Car Championship. Satsningen sker i samarbete med JAS Motorsport och Mugen. Nu är det dags för Honda Racing Sweden att presentera sin utmanare i årets STCC. Den bil som Tomas Engström kommer att ratta i kampen om SM-guldet bär ett tydligt utseendemässigt släktskap med sin motsvarighet i WTCC.

– Honda Racing Swedens STCC-satsning är en del av Hondas globala satsning på standardvagnsracing och utseendet på vår bil reflekterar det, säger Engström. Jag gillar utseendet på bilen, det är en design som understryker originalbilens sportiga egenskaper.

Honda satsar hårt på standardbilsracing under 2012. Förutom den WTCC-satsning som inleds i år kommer Honda också till start i BTCC. I England drivs Hondas officiella satsning av Team Dynamics som kommer till start med två Civic-bilar byggda helt enligt det nya NGTC-reglementet.

– Hondas närvaro på racingarenorna ökar och vi ser utmärkta möjligheter att genom denna satsning stärka såväl Hondas som Civics varumärke. Vi kommer även tilsammans med våra återförsäljare göra olika aktiviteteter i samband med tävlingarna, säger Maria Johansson, PR-ansvarig för Honda Sverige. Genom satsningen på STCC så får vi många bra tillfällen att visa upp vår nya Honda Civic som lanseras på den svenska marknaden under denna månaden.

STCC-säsongen, med Pro Superbike, Carrera Cup, Camaro Cup och Clio Cup JTCC, startar den 4-5 maj på Mantorp Park och avslutas den 21-22 september med final på Solvalla i Stockholm. Tävlingarna kommer att kunna följas live på CANAL+ och i efterhand i SVT.