Rydell laddar upp med WTCC

Regerande STCC-mästaren Rickard Rydell laddar upp inför årets STCC-säsong med att köra VM. Tillsammans med Chevrolet Motorsport Sweden kommer Rydell att köra WTCC-premiären på Monza i helgen. 

– Det känns jättebra, vi har testat i Valencia och nu ska det bli spännande att få mäta oss med VM-teamen, säger Rydell. Det här är en bra uppvärmning inför STCC-premiären. Vi siktar på att slå oss in i topp fem men det blir svårt att slå fabriksteamet.

Chevrolets fabriksteam ställer upp med tre förare och det är inga nybörjare det handlar om. Rydell har att fajtas med Yvan Muller, Robert Huff och Alain Menu. Men det finns fler tunga namn och team i det 25 bilar starka startfältet.

– WTCC har fått ett lyft till i år med hela fem bilmärken som är med, fortsätter Rydell och räknar upp BMW, SEAT, Honda och  Ford utöver Chevrolet.

Årets säsong innebär flera nyheter för Rydell och Chevrolet-teamet. Den största är kanske att vapendragaren Jonas Jarlmark, Rydells ingenjör förra säsongen, har slutat rekommenderade en ersättare, Fredrik Nyström-Andersson.

– Han har bland annat jobbat med Toyota och i Jordans F1-team så han har gott om erfarenhet, säger Rydell. Det är bra att vi nu hinner jobba ihop oss före STCC-premiären.

Målsättningen är en placering bland de fem bästa, men Monza är en bana som med sina långa rakor, chikaner och snabba kurvor inte har mycket gemensamt med sina svenska motsvarigheter.

– Det gäller att få bilen att fungera både i chikanerna och de snabba kurvorna, säger Rydell. Och det brukar bli bra racing med mycket slip streaming.

Om torsdagens tester utgör en indikation på det svenska Chevrolet-teamets form så väntar en rolig helg. Rydell hade den sjätte snabbaste tiden för dagen, snabbast var Yvan Muller.

 

 

TV-tider, WTCC Monza

Kval Lördag 10/3: Eurosport 2 14.30 (LIVE)

Warm-up Söndag 11/3: Eurosport 1 08.45 (LIVE)

Race 1 Söndag 11/3: Eurosport 2 13.00 (LIVE)

Race 2 Söndag 11/3: Eurosport 1 16.45 (LIVE)