Rydell femma i WTCC-kval

Rickard Rydell slog sig direkt in i topp fem när han på lördagseftermiddagen genomförde sitt första kval i VM-serien för standardbilar, WTCC, sedan 2009.

Chevrolet Motorsport Sweden-föraren lade beslag på femteplatsen i kvalets andra och avgörande segment – Q2 – där kampen om de 12 främsta positionerna på gridden till morgondagens första race på klassiska Monza utanför Milano som förväntat blev stenhård. Rydell var fyra tiondelar från hemmaföraren Gabriele Tarquinis Pole Position-tid över det nästan två minuter långa varvet, och såg därmed till att Chevrolet Motorsport Sweden blev det Chevrolet-team som var närmast att utmana fabrikstrion Yvan Muller, Rob Huff och Alain Menu som noterades för placeringarna två, tre och fyra.

Rydells femteplats innebär alltså att han kommer att ge sig iväg från samma position i WTCC-säsongens första race i morgon eftermiddag, medan han i det efterföljande Race 2 – där de tio snabbaste förarna i kvalet startar i omvänd ordning – kommer att lämna gridden som sexa.

Rickard Rydell (förare): ”Vi måste naturligtvis vara väldigt nöjda med det här resultatet. Det har varit otroligt tufft att få till allting och komma till den här nivån i tid till kvalet, så det här var ett skönt kvitto på att vi jobbat åt rätt håll så här långt under helgen. Vi har inte riktigt samma erfarenhet och resurser som fabriksteamet, så det är väldigt positivt att bara vara tre tiondelar från deras snabbaste bil idag – särskilt eftersom att vi har ett litet problem med toppfarten som ger oss ett visst handikapp här. WTCC är extremt jämnt och tufft – man får inte glömma att det handlar om VM – men vi är jättenöjda så här långt och känner oss redo för morgondagens race.”

Nicklas Karlsson (teamchef): ”Vi är mycket nöjda med dagens kval – det känns väldigt bra att vara med och slåss så här högt upp i resultatlistan. Med det sagt tror jag ändå att vi fortfarande har lite till att hämta, och med bara en bil i teamet saknar vi möjligheten att stämma av och verifiera vår data på ett riktigt effektivt sätt. Vi är fortfarande väldigt nya i VM-sammanhang och lär oss något nytt hela tiden. Jag vill framför allt lyfta fram vår personal som har gjort ett helt otroligt jobb idag – det här hade inte varit möjligt utan deras målmedvetenhet, och vi har all anledning att se fram emot morgondagen.”

 

TV-tider, WTCC Monza

Warm-up Söndag 11/3: Eurosport 1 | 08.45 (LIVE)

Race 1 Söndag 11/3: Eurosport 2 | 13.00 (LIVE)

Race 2 Söndag 11/3: Eurosport 1 | 16.45 (LIVE)

www.chevroletmotorsportsweden.se | www.chevrolet.se | www.stcc.se | www.fiawtcc.com

Kontakt: Nicklas