Highsider Racing Team fortsätter i PSB 2012

På grund av krascher och skador körde fem olika förare för Highsider Racing Team i Pro Superbike 2011. 2012 fortsätter tre av dessa fem förare i Pro Superbike.

Fem förare körde för Highsider Racing Team 2011 i Pro Superbike; Andreas Sveistrup, Anders Helgerud, Henry Sundkvist, Arne Andersson och Mats Backman. Två av dessa förare är fortsatt skadade och kommer inte att köra under 2012 alternativt köra väldigt lite. Andreas Sveistrup har inga sprintrace planerade men Anders Helgerud kommer att köra några fåtal race, troligen på hemmaplan i Norge.

Däremot kommer tre av dessa förare; Henry Sundkvist, Arne Andersson och Mats Backman att köra merparten alternativt alla Pro Superbike race under året.

– Highsider Racing Team startades för att hjälpa fram förare till Pro Superbike och vi får se det som lyckat att 60 % av förarna fortsätter tävla i klassen. 40 % av förarna är dessvärre skadade, så det är väl mindre lyckat, säger teamchefen Rachid Rachi

2012 stöttar Highsider det svenska teamet Nordgren Racing som deltar i både Superstock 600, 125GP och kanske Superbike. Utöver det kommer vi att presentera en eller två förare inom kort som ska köra för Highsider.

 

Läs mer om Pro Superbike och svensk roadracing på Highsider!