Lyckad VM-premiär för Rydell

Chevrolet Motorsport Sweden lämnar WTCC-premiären på italienska Monza-banan med flera positiva besked, efter att Rickard Rydell noterat tävlingens snabbaste varv på sin väg mot en slutlig fjärdeplats – mindre än en halv sekund från pallen – i det första av helgens två race. 

Rydell startade på femte plats när fältet släpptes iväg i starten av VM-säsongens allra första heat, men kunde avancera två placeringar under det första varvet och såg länge ut att vara på väg mot en pallplats. Drygt halvvägs in i tävlingen fick den regerande STCC-mästaren dock se sig passerad av fabriksföraren och Chevrolet Cruze-kollegan Robert Huff, och trots att Rydell satte press på tredjeplacerade Gabriele Tarquini mot slutet av loppet kunde han inte riktigt komma tillräckligt nära för att försöka sig på en omkörning av den erfarne italienaren. Istället tog Rydell målflagg som fyra – bara fyra tiondelar bakom Tarquini – efter att ha understrukit sin fart genom att alltså lägga beslag på tävlingens snabbaste varv.

I Race 2 – som avgjordes sent på söndagseftermiddagen – startade Rydell som sexa, men föll tillbaka till en slutlig tiondeplats på grund av ett bromsproblem. Båda helgens tävlingar vanns av den regerande WTCC-mästaren och Chevrolets fabriksess Yvan Muller.

Chevrolet Motorsport Sweden skiftar nu fokus mot den stundande STCC-säsongen, där premiären avgörs på Mantorp Park den 4-5 maj.

Race 1: 1: Yvan Muller, 12 varv 4: Rickard Rydell, +2.745s (snabbaste varv)

Race 2:  1: Yvan Muller, 10 varv 10: Rickard Rydell, +14.066s

– Rickard Rydell (4:a / 10:a): ”Den här helgen har varit en stor utmaning för hela Chevrolet Motorsport Sweden, och vi kan definitivt vara nöjda med vad vi har presterat som privat enbilsteam. Vi åkte hit med huvudsyftet att värma upp inför STCC-säsongen, och det finns helt klart enklare sätt att förbereda sig på än att kasta sig rakt in i en VM-premiär! Vi har dock lärt oss enormt mycket, och samarbetet med min nya ingenjör har fungerat bra. Att vi dessutom åker härifrån med ett snabbaste varv i bagaget och med vetskapen om att ha utmanat fabriksteamet är en bonus. Bortsett från problemen med bromsarna i Race 2 var det här en väldigt bra helg.”

 

– Nicklas Karlsson (teamchef): ”Vi har fått ut precis det vi hade hoppats på av det här inhoppet; vi har svetsat ihop oss inför STCC-säsongen, utvecklat våra arbetsmetoder och dessutom visat att vi inte gör bort oss på den internationella scenen. Rickard har precis som vanligt gjort ett helt perfekt jobb bakom ratten, och att vi lyckas vara ett genuint hot om pallplatserna i Race 1 och dessutom notera snabbaste varv är såväl ett stort styrkebesked som en tydlig indikation på vår personals arbetsmoral. Vi känner oss mer redo än någonsin att inleda försvaret av vår STCC-titel.”

 

Pressrelease från Chevrolet Motorsport Sweden

 

För resultat, klicka här!