Robin Appelqvist kör STCC 2012

Robin Appelqvist, 20 år, tar klivet från Semcon Cup till STCC. Den unge Uppsala-bon har under de senaste två säsongerna kört Semcon Cup i STCC med en Alfa Romeo. I år väntar en tuffare uppgift i STCC:s huvudklass. 

– Jag är definitivt redo att ta steget, säger Robin som i fjolårets final på Mantorp Park fick möjlighet att prova på en STCC-bil när han gjorde ett inhopp i Alx Danielssons SEAT-team.

– Då kände jag att jag har möjlighet att hänga med. Jag vet var det där sista som skiljer mig från de bästa finns att hämta in och jag vet att jag har kapacitet att göra det.

De senaste säsongerna har varit tuffa för Robin Appelqvist med en bil som inte har velat hålla ihop och det har inte blivit så mycket körtid som han har hoppats på.

– Siktet har hela tiden varit inställt på STCC, säger Appelqvist. Tyvärr har det blivit mer mekning än körning under de två senaste säsongerna men i år ska vi vända på det med hjälp av betydligt bättre grejer.

Appelqvist vill inte berätta om några detaljer i sin STCC-satsning. Det får vänta tills den kan presenteras i sin helhet. Men han avslöjar att det mycket väl kan bli fråga om en tvåbilssatsning.

– Möjligheten finns och vi förhandlar just nu med andra förare om en styrning i en andra bil i teamet. Vi kommer att presentera vår satsning inom kort. Till dess är det locket på vad gäller bilmärke och sponsorer men jag lovar att det finns de som kommer att lyfta på ögonbrynen.