Hallrup tar sikte på STCC

Viktor Hallrup, 23 år, har siktet inställt på STCC. Hallrup har kört i STCC de senaste tre åren, 2009 blev han mästare i Semcon Cup, och under 2010 och 2011 körde han i huvudklassen för Chevrolet Motorsport Sweden. 

– Siktet är inställt på att köra STCC i år, säger Hallrup. För mig och mina partners är STCC den plattform vi anser är den bästa och vi jobbar just nu med ett par väldigt intressanta alternativ.

Efter finalen 2010 på Mantorp Park där Växjö-bon Hallrup blev tvåa såg allt ljust inför 2011. Kontrakt med Chevrolet Motorsport Sweden och världsstjärnan Rickard Rydell som stallkamrat – allt var upplagt för att Hallrup skulle ta klivet upp i eliten men tekniska problem och otur gjorde att resultaten uteblev.

– Det var fantastiskt lärorikt att jobba med Rickard Rydell och jag lärde mig oerhört mycket även om det inte gick så bra som jag hade hoppats, säger Hallrup. Nu är jag är riktigt revanschsugen och längtar efter att få visa vad jag går för.