Kristoffersson i DTM-test

Det unga racinglöftet Johan Kristoffersson 23 år från Arvika har genomfört ett officiellt DTM test på Monteblanco banan i Spanien, inbjuden av Audi. De fina resultaten i STCC med Volkswagen och framgångarna i Porsche Carrera Cup under 2011 låg till grund för det två dagar långa DTM testet tillsammans med Audi Sport och Team ABT Sportsline.

– En fantastisk känsla att få köra en riktig DTM Audi, något som för bara några månader sedan stannat vid en dröm har nu blivit verklighet, att under några dagar få ta del av Audis professionalism är ett privilegium. säger Kristoffersson.

För Johan som under åren med stort intresse följt Mattias Ekström och nästan vuxit upp med märket Audi var det naturligtvis en alldeles speciell upplevelse att på nära håll stifta bekantskap med Audi Sport. Den stenhårda konkurrensen till trots finns naturligtvis ambitionen att i framtiden ta en plats i Audis föraruppställning. De 40 varven på den utmanande Monteblanco banan gav mersmak och prestandan på DTM Audi A4:an var imponerande.

– Bilens väghållning, bromsar, aerodynamik mm var fantastisk, Audi Sport teamets support och min mentor under testdagarna, Miguel Molinas tipps gav mersmak och gjorde hela upplevelsen oslagbar helt enkelt. Det enda negativa så här i efterhand är saknaden av att få ha det så här till vardags, säger en imponerad Kristoffersson.

Johan fanns med i den avslutande uttagningen till årets DTM serie men fick den här gången stå tillbaka för 21-årige fransmannen Adrien Tambay som tog den sista platsen i Audis föraruppställning för 2012.

För Johan väntar nu närmast test inför den populära racingserien V8 Superstar, baserad i Italien där Johan kommer att köra en nybyggd Audi RS5. V8 Superstars visar upp ett imponerande startfält med hela 34 förare fördelat på 10 olika bilmärken. Premiären för V8 Superstars sker på Monza i Italien den 1 april.

På hemmaplan är förberedelserna inför stundande STCC i full gång där Johan Kristoffersson tillsammans med Jord Gené i sina biogasdrivna VW Sciroccos har en tuff uppgift framför sig i jakten på mästerskapet. Förssäsongstester väntar och premiären på Mantorp Park den 5 maj närmar sig med stormsteg. STCC kommer liksom tidigare år att bevakas av SVT samt Canal+ som för första året kommer att stå för livebevakningen.