Honda ställer ut på Motormässan i Malmö

Den 22-25 mars är det dags för Motormässan i Malmö som för första gången anordnas på den nybyggda MalmöMässan i Hyllie. Över hundra utställare kommer att finnas på plats, däribland Honda som introducerar nya Honda Civic.

Under motormässan kommer allmänheten kunna se men också provköra nya Honda Civic, detta gäller även syskonen Jazz och CR-V.

Nya Civic är förbättrad på flera områden, bland annat i chassi och hjulupphängning som ger den fantastiska vägegenskaper och förstärker körupplevelsen. Både interiör och exteriör har moderniserats. Dessutom har Nya Civic en utvecklad prestanda men med lägre koldioxidutsläpp. Dieselmotorn har en av klassens bästa resultat för koldioxidutsläpp då den enbart släpper ut 110g/km, trots 150 Hk och ett vridmoment på 350 Nm.

Civic håller också en mycket hög säkerhetsnivå. Den blev nyligen belönad med fem stjärnor av Euro NCAP vilket gör den till en av Europas säkraste. Denna utmärkelse betyder extra mycket eftersom säkerhetskraven har skärpts inför 2012. Nedan återfinns några av de säkerhetsdetaljer som Nya Civic är försedd med. Dessa varierar beroende på utrustningsnivå.

*Automatiskt avbländande supportsystem

*ACC (adaptiv farthållare)

*CMBS (kollisionsminimerande system)

*System med variabel hastighetsbegränsare

Den 21 och 22 mars mellan 11:30 och 15:00 kommer Hondas STCC-förare Tomas Engström att finnas på plats i montern för att visa upp hur Hondas STCC-bil för den kommande säsongen kommer att se ut.

I montern kan besökarna också träffa Linus Beimo som ska delta i tävlingen Baja 1000, en av världens tuffaste motortävlingar. Linus kommer att köra 1000 miles* ensam genom den mexikanska öknen, i en framhjulsdriven Honda CRX. Linus Beimo finns på plats den 23 och 24 mars mellan 13:00 och 15:00. Följ hans äventyr på Facebook (Underdog Motorsports) eller på hemsidanhttp://www.underdog-motorsports.com/

Motormässan har arrangerats i Malmö sedan 1968 och lockar i genomsnitt 31 000 besökare varje år. Nu är det premiär för arrangemanget på den nybyggda MalmöMässan i Hyllie. Bland montrarna finns allt från bilar och motorcyklar till försäkringar och tillbehör.

*1000 miles motsvarar 160 mil.