Roger Hansson stöttar mekanikerutbildning

Pro Superbike-föraren Roger Hansson drar sitt strå till stacken för att trygga återväxten inom svensk motorsport. Tillsammans med Team X3M och grundaren Björn Hermansson tar sig Hansson för andra året i rad an unga och talangfulla tävlingsmekaniker från Svalöfs Gymnasiums fordonsprogram som har sin verksamhet förlagd till Ring Knutstorp. 

– Det är viktigt att vi inom motorsporten bidrar till utbildningen av tävlingsmekaniker genom att erbjuda praktik, säger Hansson. På det här viset vill vi också hjälpa Svaöfs Gymnasium att synliggöra verksamheten och det viset locka nya elever till utbildningen.
Svalöfs Gymnasium är beläget i närheten av Ring Knutstorp och fordonsprogrammet har egna lokaler alldeles intill banan där skolan bedriver en treårig utbildning med inriktning på motorsport.

 

Läs mer om programmet för tävlingstekniker, klicka här!

Är du intresserad av att söka till utbildningen eller att erbjuda praktik till elever, kontakta:

 

Motorsport Ring Knutstorp, en del av Svalöfs gymnasium

Kontaktperson:

Lars Ohlsson
Tfn: 0721-787223
E-post: larserik.olsson@svalof.se