Volkswagen Team Biogas testade på tyska Oschersleben

STCC-premiären är inte långt borta och förberedelserna inför säsongsstarten närmar sig slutfasen. Klimatsmarta Volkswagen team Biogas har i veckan testat på Oschersleben, intill Magdeburg i Tyskland.

Tillsammans med utvecklingsingenjörer från Volkswagen Motorsport har teamet testat ett flertal förbättringar på teamets biogasdrivna VW Scirocco. Under perfekta förhållanden fick de två STCC-förarna Jordi Gené och Johan Kristoffersson tillfälle att spendera värdefulla timmar i bilen.

– Detta var årets andra tvådagarstest och vi arbetar kontinuerligt med att hitta ytterligare förbättringar. Jordis erfarenhet av likartade bilar kommer väl till pass och säkerställer att vi är på rätt väg i utvecklingen av våra biogasbilar.  Vi har fortfarande några justeringar att arbeta med, men vi kommer väl förberedda till premiären, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Team Biogas båda förare laddar upp med fysträning och olika racingstyrningar för att ha ett bra tempo direkt från start i första tävlingen på Mantorp Park. Jordi Gené har under vintern tävlat i Dominikanska Republiken och kör kontinuerligt tester år SEAT:s officiella WTCC-team. Johan Kristoffersson har nyligen testat för DTM med Audi Sport och kör nu till helgen premiären i V8 Superstars på italienska Monzabanan.

– Bilen har utvecklats både på chassi- och motorsidan och testerna visade att vi är på rätt väg. Jag ser redan fram mot premiären av årets STCC, säger en motiverad Johan Kristoffersson.

Team Biogas.se är världens första racingteam som kör på biogas – marknadens mest klimatsmarta bränsle. Bakom Biogas.se står Volkswagen  som under säsongen 2011 – tillsammans med sina samarbetspartners E.ON och LRF –  framgångsrikt har deltagit i STCC med två biogasdrivna Scirocco. Biogas.se vann mästerskapets teamguld. STCC är Sveriges tuffaste racingmästerskap för standardbilar och kommer under 2012 att köras med start den 5 maj. För mer information om teamet och om bilarna – se www.biogas.se. För mer information om Volkswagen – se www.volkswagen.se. För mer information om E.ON – se www.eon.se