KMS tar över Carrera Cup Scandinavia

Kristoffersson Motorsport (KMS) sköter sedan tidigare Volkswagen Sveriges STCC-team och har varit verksam i koncernen i mer än 20 år då man tävlat med Audi, Volkswagen och Porsche. KMS, som är ett av landets mest meriterade racingteam, har bland annat fyra mästerskapstitlar i Porsche Carrera Cup och fem i STCC med Audi. 

Bytet av operatör till KMS påverkar inte de ursprungliga planerna för Carrera Cup 2012. Mästerskapets 7 deltävlingar kommer att avgöras tillsammans med STCC som också omfattar Camaro Cup, juniorserien Clio Cup och Pro Superbike MC. Premiären körs på Mantorp Park 4-5 maj och cupen avslutas med en spektakulär final på Solvalla 21-22 september.

– Porsche Sverige startade Carrera Cup i Sverige i början av 2000-talet och den exklusiva serien har under många år rönt stort intresse från såväl förare, publik som media. Nu tar vi nästa steg in i framtiden och ser fram emot att vidareutveckla cupen tillsammans med KMS som har lång erfarenhet inom VW-koncernen och många meriter inom banracing samtidigt som vi också konsoliderar motorsportverksamheten inom VW Group Sverige. En intressant och spännande framtid väntar både team och förare i det nya samarbetet, säger Bosse Janson, märkeschef Porsche Sverige.

Porsche Sveriges beslut att byta operatör från Flash Engineering till Kristoffersson Motorsport innebär att Porsche GT3 Cup Challenge Scandinavia inte kommer att avgöras som supportklass i TTA – Elitserien i racing utan istället i samarbete med arrangören av SSK-serien.

– Carrera Cup har genom åren varit ett framgångsrikt och populärt koncept i STCC och vi kommer att fortsätta bidraga till utvecklingen och profileringen av klassen, säger Bob Huzell, Vd för STCC AB. Vi har ett fyraårigt Tv-avtal med SVT och Canal+ och en spektakulär final väntar på Solvalla 21-22 september. I år erbjuder vi Carrera Cup mer sändningstid i våra direktsändningar och mer körtid. STCC har en stark plattform där Carrera Cup har en självklar plats och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Porsche Sverige och KMS, avslutar Bob Huzell.

Porsche Carrera Cup är världsomspännande sedan många år och en viktig grundsten i Porschefabrikens totala strategi.

 

För ytterligare information, kontakta:

Bosse Janson, märkeschef Porsche Sverige telefon 070-16 86 505 alternativt 08-553 869 12, Marcus Thomasfolk, Informationschef VW Group Sverige telefon 070-35 89 657 alternativt 08-553 867 97 eller Tommy Kristoffersson stallchef KMS 070-24 11 529.

 

Källa: Porsche Sverige