Succédebut för Kristoffersson

Efter en hektisk period av förberedelser inför Internationella V8 Superstars lyckades unge Johan Kristoffersson överraska alla med att sluta femma i det första loppet. 

Kristoffersson inledde helgen med att sätta en total tredjeplats på fria träningen. I kvalet krånglade transmissionen på den helt nybyggda bilen och med ett nödrop kunde Johan få ett enda tidsvarv som tog honom till 14:e startplats i race 1. I loppet stod Johan för en fantastisk prestation när han körde upp sig från 14:e till 5:e plats efter ett dramatiskt lopp. I slutet av loppet krigade Johan med förre F1 föraren Mika Salo och kunde till slut passera honom upp till femte plats efter en hård fight.
Med omvänd startordning i race 2 startade Johan Kristoffersson från 4:e plats, precis bakom sin stallkamrat Gianni Morbidelli. Tyvärr drabbades Johans Audi för ett tekniskt problem redan på första varvet och Kristoffersson tvingades bryta.

Teamet och Johan var trots problemen i race 2 oerhört nöjda med helgen och den framskjutna placeringen i race 1. Både bilen och föraren har visat att det finns en stor potential och det bådar gott inför fortsättningen av serien att farten finns i både Audi RS5:an och föraren. Uppståndelsen var stor i depån när Rookien Kristoffersson slog sig in bland de stora favoriterna i första racet. TV-team och journalister flockade sig runt den gänglige Arvika pojken efter en imponerande körning i race 1.

– Jag vill tacka teamet för en fantastisk insats att på kort tid få till en Superbil. Stort tack Audi Sport som gett mig chansen, tack Audi Sport Italien som supportat mig och vårt Svenska gäng som har arbetat dygnet runt den sista månaden för att vi skulle komma till start, säger en överlycklig Johan Kristoffersson från Italien.

V8 Superstars har inför årets säsong vuxit fram som en av Europas mest intressanta racingserier.  Den relativt nystartade serien har sitt säte och ursprung i Italien men har nu allt eftersom intresset växt brett ut sig med deltävlingar i flera Mellaneuropeiska länder. Totalt körs nio deltävlingar i mästerskapet med premiär på klassiska Monza banan i Italien och avslutande final på Sentul International Circuit i Indonesien. V8 Superstar har blivit enormt populärt och det unika startfältet innehåller hela tio märken, Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, Maserati, Lexus, Chrysler, Cadillac, Chevrolet och Porsche kommer alla att tampas om segern i 2012 års V8 Superstarsserie. Hela 191 TV bolag sänder tävlingarna till 175 länder varav 36 länder kan se loppen live. Här hemma i Sverige kommer Viasat Motor att sända från V8 Superstars. Tävlingarna avgörs med kval på lördag följt av 2 st race x 20 minuter på söndag.

Johan Kristofferssons huvudsysselsättning under 2012 är att köra biogasdriven Scirocco i STCC, men den internationella satsningen blir ett värdefullt komplement för den lovande värmlänningen.

Resultat Race 1
1. Max Pigolo (ITA), Jaguar
2. Andrea Larini (ITA), Mercedes AMG
3. Vitantonio Liuzzi (ITA), Mercedes AMG
4. Thomas Biaggi (ITA), BMW M3
5. Johan Kristoffersson (SWE), Audi RS5
6. Mika Salo (FIN), Maserati

Resultat Race 2
1. Vitantonio Liuzzi (ITA), Mercedes AMG

2. Max Pigolo (ITA), Jaguar
3. Francesco Sini (ITA), Cherolet
4. Thomas Biaggi (ITA), BMW M3
5. Gianni Morbidelli (ITA), Audi RS5
6. Nico Calddarola (ITA), Mercedes AMG

Ställningen i mästerskapet efter Monza
1. Max Pigolo, 39p

2. Vitantonio Liuzzi, 34p
3. Thomas Biaggi, 22p
4. Andrea Larini, 21p
5. Francesco Sini, 15p
6. Gianni Morbidelli, 14p
7. Nico Calddarola, 11p
8. Johan Kristoffersson, 10p
9. Mika Salo, 9p