Thommy Sköld klar för Fundracing och PSB

Fundracing har skrivet ett långsiktigt avtal med den 20 årige unge talangfulle föraren Thommy Sköld från Stockholm.

– Vi är väldigt entusiastiska över att ha kontrakterat Thommy för årets Pro Superbike. Thommy är professionell och ambitiös i sitt sätt och väldigt lätt att ha med att göra. Thommy kör för första året i Sveriges kungaklass Pro Superbike och kommer att delta i privatcupen och vår gemensamma målsättning är klar, det är seger som gäller.

Vi har tillsammans arbetat fram en två-årsplan för att Thommy skall kunna utvecklas som förare och kunna ta steget vidare ut i Europa så småningom. Första året i Pro Superbike kommer garanterat visa att Thommy kan vara med i toppskiktet och fightas i framtiden. Thommy som kommer väl förberedd med drygt 600 varv på Almeria på samma cykel vi använder i årets Pro Superbike, en Kawasaki ZX10R. Med utökning av teamets specialtekniker skall vi se till att Thommy får de rätta förutsättningarna i år och alla i teamet är taggade för att supporta Thommy till de kommande framgångarna säger Patrik Bengtsson, teamchef för Fundracing.

Thommy Sköld, son till legendariske roadracingföraren Peter Sköld, började köra roadracing 2005 och redan 2007 tog han sin första SM titel i 125 JR, året som följde en 2:a plats i både SM och Scandinavian Open och en 5:e plats i EM med flertalet varvrekord. Och 2011 en 2:a plats i SM Superstock 600. Och nu tar alltså Thommy siktet på fars fotspår i form utav en karriär i toppen på Superbikeklassen.

– Jag är oerhört glad över att få denna chansen tillsammans med Fundracing som är ett professionellt team med rätt inställning, och som även har ett välgörenhetsupplägg som jag kan förlika mig med. Något mina partners kommer att få ta del av under året. Det skall bli oerhört spännande och se vad vi kan åstadkomma tillsammans och jag är riktigt sugen på att visa Sverige vad jag kan prestera. Ni kan räkna med mig i årets Pro Superbike säger Thommy Sköld, Fundracing’s nya förare 2012.

Just nu monteras datalogging från AIM och sedan kommer Pro Service i Stockholm att lägga ett par dagar på att finjustera motorn. Därefter väntar tre dagars test för Fundracing på Anderstorp för att finslipa de sista bitarna och optimera cykeln för Thommy’s körstil innan det är dags för premiären av Pro Superbike i samband med Roadracing SM som sker på just Anderstorp den 28-29 April.

Fundracing är ett nystartat välgörenhetsprojekt sedan 1,5 år tillbaka av KOAN där 50% av budget tillsammans med välgörenhetsauktioner och event går till förmån för Ronald McDonald Barnfond och Barncancerfonden, med fokus på det femte huset som byggs i Uppsala. Med fokus på att bjuda in och ta hand om familjerna till de svårt drabbade barnen ute på de arenor runt om i Sverige där man är verksam, såsom STCC och Pro Superbike. Thommy stöttas också av tidningen MOTORRAD.

Källa: Pressrelease från Fundracing