Simon Englund klar för Clio Cup JTCC

Simon Englund från Bollnäs och Bollnäs MK är klar för den nya Clio Cup JTCC-serien som körs tillsammans med STCC i år. Simon, som fyller 17 i år, är en talangfull och lovande förare med meriter från bland annat Renault Clio Junior-serien som arrangeras av SSK. Förra säsongen var Simon en av de snabbaste förarna i klassen och nu är han redo att ta steget upp och slåss om titeln i Junior-SM.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få köra Clio Cup JTCC, säger Simon Englund. Det blir en stor utmaning för mig att få möta den svenska junior-eliten men jag är redo att ta den fajten och jag kommer att göra allt jag kan för att vara med i toppen.

Att döma av Simon Englunds snabbhet även ute i rallyskogen i vinter, han leder ungdomsklassen i Hälsingeserien efter två segrar och har matchat seniorerna i både fart och resultat, har han stora chanser att göra sig gällande i Clio Cup JTCC.

– Simon är snabb oavsett biltyp eller underlag och han har lätt för att lära, säger pappa Pär. Han har alla förutsättningar att visa framfötterna i år. Tack vare våra lokala sponsorer samt familjens stora engagemang har vi fått möjligheten att köra Clio Cup JTCC i år  och vi ser det som ett väldigt viktigt steg i Simons fortsatta racingkarriär.

Att köra Clio Cup JTCC innebär också att Simon får tillfälle att lära sig mer om arbetet vid sidan av själva körningen. Med exponering i CANAL+ direktsändningar och media på plats öppnas nya möjligheter och i depån finns också de stora teamen med ögonen öppna för nya talanger.

– Clio Cup JTCC är en väldigt stor möjlighet för mig för att lära mig arbeta med media, knyta kontakter i depån och skapa nätverk för framtiden, säger Simon. Det kommer att bli ett väldigt spännande år.

För Simon Englund blir det Clio Cup JTCC-debut på Mantorp Park, den 4-5 maj tillsammans med STCC, Camaro Cup, Carrera Cup och Pro Superbike.