Många nyheter när Carrera Cup hårdsatsar

Möjlighet till fri startavgift, mer körtid, helt nya exponeringsmöjligheter och en egen förarutbildning i Carrera Cup Förarutveckling. Det i kombination med ett starkt TV-avtal med täckning i både Sveriges Television och Canal+ är bara några av nyheterna när Carrera Cup Scandinavia nu hårdsatsar efter att Porsche Sverige givit Kristoffersson Motorsport förtroende att driva cupen.

Nyheterna presenterades ikväll, tisdag 10 april, på ett informationsmöte för förare och sponsorer på Porsche Center i Smista Allé strax söder om Stockholm. Förnyelsearbetet är ett pågående arbete, men några exempel på nyheter som redan är klara är: 

  • Fri startavgift (för de som kör hela serien).
  • Utökad körtid till 110 minuter uppdelat på:
  • Fredag: Test 40 min + Kval 20 min
  • Lördag: Warm-up 15 min + Race 35 min
  • TV-avtal med täckning i SVT och Canal+. Alla race visas live i Canal+ och ett sammandrag sänds i SVTs magasin dagen efter race.
  • Egen depågata för Carrera Cup Scandinavia
  • Porsche Gridshow och presskonferens tillsammans med STCC
  • Sponsorkörning / medåkning efter racet, 45 minuter
  • Carrera Cup Förarutveckling är en nyhet, där KMS delger chassi-inställningar och cupens mentorer delar med sig av dataloggingen till övriga förare. Den unika förarutvecklingen är en hårdsatsning för att utveckla serien och göra Carrera Cup mer tillgängligt för team och förare. Målsättningen är att fler team och förare skall få möjligheter att kunna konkurrera på likvärdiga villkor.
  • Team och förare kommer att inbjudas till en gemensam studieresa för att besöka Porsches fabrik och Porsche Motorsport

Per Andersson, Carrera Cup Manager, berättar:

– ”Carrera Cup Scandinavia ska erbjuda spännande racing från start till mål där publik, förare och partners får valuta för pengarna. Vi är ödmjuka inför uppgiften och för oss är det en fantastisk möjlighet att driva Carrera Cup. Vi presenterar redan nu några intressanta nyheter, men ser det som  långsiktig process där vi med hjälp av Porsches starka varumärke skall ge förarna de bästa möjligheter att bedriva professionell racing i rätt miljö. Med en stark Carrera Cup-serie följer vi fabrikens intentioner och skapar därmed en bra plattform för Porsches återförsäljare att profilera märkets bilar”, säger Per Andersson.

Premiären för Carrera Cup Scandinavia 2012 avgörs den 4-5 maj på Mantorp Park.