SEAT Team Sweden till start i STCC

SEAT startar med tvåbilsteam i STCC. Under namnet SEAT Team Sweden kommer Santosh Berggren, 25 år, och Robin Appelqvist, 20 år, att köra var sin SEAT Leon i mästerskapet.

– En intressant och spännande satsning som ligger helt i linje med SEAT:s stora racingengagemang, säger Åke Lundberg, chef för SEAT Sverige.

Att Santosh Berggren och Robin Appelqvist skulle köra STCC 2012 har varit klart en längre tid. Nu presenteras satsningen, som sträcker sig över tre säsonger, i sin helhet. Berggren och Appelqvist kommer att representera SEAT Team Sweden och köra var sin SEAT Leon. De nybyggda bilarna kommer från England och båda är försedda med motorer enligt det nya, tekniska STCC-reglementet, NGTC.

– Som generalagent känns det bra att kunna hjälpa de här unga och ambitiösa killarna i ett mästerskap där både de och våra bilar får exponering i rätt sammanhang, säger Lundberg.

Till teamchef i SEAT Team Sweden har 22-årige Emil Svensson utsetts. Han kommer att dela sin tid mellan satsningen i STCC och ett engagemang inom Kristoffersson Motorsport.

– Det här blir nytt för mig, men jag ser verkligen fram emot uppgiften och den utmaning som jobbet innebär, säger Emil.

Appelqvist och Berggren kommer att tävla under gemensamt teamnamn, men själva driva sina bilar. De ser givetvis fram emot STCC-premiären på Mantorp Park den 5 maj. För Santosh Berggren, som är från Falköping, blir STCC en helt ny erfarenhet. Han kommer närmast från JTCC.

– Det här är en jättemöjlighet för mig. Jag har aldrig tidigare kört den här typen av bil, men tror mycket på den här satsningen, säger en entusiastisk Berggren.

Uppsalabon Robin Appelqvist har tävlat i STCC:s privatcup, Semcon Cup, de senaste säsongerna, men tar nu steget upp i mästerskapets huvudklass.

– Det känns fantastiskt roligt att få den här chansen av SEAT och jag ska verkligen se till att göra det bästa av den, säger Appelqvist.

SEAT Team Sweden finns med på STCC:s officiella test på Ring Knutstorp den 19 april.

Robin Appelqvist, Santosh Berggren och Emil Svensson