Jordi Gené inför STCC-premiären

Förre VM-föraren och spanjoren Jordi Gené  är redo att ta sig an Rickard Rydell och de andra utmanarna om årets STCC-titel. Efter årets två inledande tester för Volkswgen Team Biogas på Oschersleben och i Valencia har han bekantat sig med sitt vapen för i år, en biogasdriven Volkswagen Scirocco.

– Den känns ganska lik den SEAT TDi som jag har kört i VM tidigare, säger Gené. Alla i teamet har jobbat hårt för att förbättra hela paketet och det är ett måste eftersom konkurrenterna hela tiden blir bättre. Men det är svårt att utveckla chassit mer på grund av reglementet som kräver att vi kör med produktionsdelar. Det är de små detaljerna vi måste förbättra.

Samtidigt är bilens ursprung viktigt för Gené. Miljöaspekten med biogasdrift i synnerhet.

– Jag är stolt över att köra en bil med så avancerad teknik, säger han. Att för in miljötänket i motorsporten är både utmanande och spännande. Jag vill gärna bli först att vinna ett stort mästerskap med den här tekniken.

För Gené är det inte bara bilen som är ny – både banor och teamet, är nya bekantskaper för honom.

– Det jag sett hittills av teamet har sett väldigt bra och professionellt ut, säger han. Det är många unga i teampersonalen och viljan att vinna finns där.

Sitt lugna yttre till trots börjar Gené känna av att säsongsstarten närmar sig.

– Jag är nervös, när säsongen närmar sig kommer tankarna – hur snabba kommer de andra att vara, säger Gené. Första testet blir viktigt för att se hur vi ligger till i förhållande till konkurrenterna.

Trots hård konkurrens från Chevrolet och Honda med Rickard Rydell, Michel Nykjaer och Tomas Engström i spetsen kanske det största hotet kommer inifrån det egna teamet i form av supertalangen Johan Kristoffersson.

– Han är stor, säger Gené och menar inte bara Kristofferssons fysiska storlek. Det kommer att bli en fajt men det är viktigt att ha en snabb teamkompis, det sporrar.
Hur sporrad, det kommer publiken att få en första smak av när årets första officiella test körs på Ring Knutstorp den 19 april.