Tre Clio Cup-förare till klara

Igår var de sju, idag är de tio och inom kort presenteras de sista förarna i årets Clio Cup JTCC. De förare som presenteras idag är Philip Frick, Sanna Dreyer och Kevin Engman.

Kevin Engman från Söderhamn är sin ålder på 20 år till trots den mest erfarne föraren av de som presenteras i denna omgång. Med två JSM-silver från JTCC och en säsong i Camaro Cup kommer han att utmana Richard Hansson, Joakim Forsell, Andreas Wernersson, Mattias Lindberg och de övriga förarna om titeln.

– Det kommer att bli tufft motstånd men jag kör för att vinna, det är det enda målet jag har, säger Engman som i övrigt ser fram emot att få sätta sig i en Renault Clio Cup-bil i år.

– Det är en rolig bil att köra och jag ser fram emot säsongen.

18-åriga Sanna Dreyer har en kort racingkarriär bakom sig. Från klubbtävlingar tog hon steget upp och och körde två JTCC-tävlingar förra året, något som gav mersmak. Med hjälp av mekaniker från Svalöfs Gymnasiums fordonsprogram ger hon nu sig in i hetluften tillsammans med Sveriges bästa juniorförare.

– Det finns alldeles för få tjejer inom racingen och det är dags att vi visar att vi också kan bakom ratten, säger Sanna. Jag är väldigt tävlingsinriktad och är aldrig nöjd förrän jag når toppen.

Lovande Södertälje-bon Philip Frick, 18 år, gjorde sin första säsong bakom ratten på en tävlingsbil förra året då han slutade tia i JTCC. Nu ser han fram emot att få sätta sig bakom ratten på en riktigt potent racerbil. – Det ska bli intressant att få köra med sekventiell låda och slicks – definitivt ett steg i rätt riktning om man vill köra en riktig racerbil, säger Philip. Jag siktar på pallplats i något race och på att hänga med i topp fem under året.

Klara för årets Clio Cup JTCC är:

#1 Joakim Forsell
#2 Andreas .Wernersson
#3 Daniel Arlbring
#4 TBA
#5 Richard Hansson
#6 Richard Edberg
#7 Mattias Lindberg
#8 TBA
#9 Kevin Engman
#10 Simon Englund
#11 Sanna Dreyer
#12 Philip Frick
#13 TBA

Ytterliga tre förare kommer att presenteras inom de närmsta dagarna.