Niclas Olsson klar för STCC 2012

Niclas Olsson är klar för STCC 2012. Niclas kommer att sitta bakom ratten på en SEAT Leon. Vilket team han kommer att köra för kommer att tillkännages inom kort. Under vintern har Niclas jobbat hårt för att hitta en STCC-styrning. Nu är han i hamn.– Efter en lång resa har vi har äntligen hittat en lösning för den här säsongen och jag ser verkligen fram emot att få köra i STCC, säger Niclas vars storebror Patrik sedan tre säsonger tillbaka är etablerad i STCC.

– Det har varit ett mål att göra Patrik sällskap i svensk racings kungaklass, STCC. Nu är jag där och jag kommer att göra mitt bästa för att prestera bra resultat.

Niclas Olsson har tidigare kört bland annat Polo Cup i Tyskland där han blev sexa i ett av de tuffaste standardvagnsmästerskapen för ungdomar, på hemmaplan blev han sexa i JTCC 2009 – bara fyra poäng efter segraren i det hårdaste JSM som någonsin har utkämpats. 2010 vann han Porsche GT3 Challenge.

– Jag har bra med erfarenheter att ta med mig från mina tidigare säsonger till STCC, säger Niclas. Jag vet att jag har kapacitet att lyckas göra bra resultat när förutsättningarna är bra – och det ska vi se till att de blir i år.

I första hand kommer Niclas att utmana ett annat brödrapar, Joakim och Andreas Ahlberg om Semcon Cup-titeln, det mästerskap i STCC-mästerskapet som vänder sig till privatförare.

– Det kommer att bli tufft, de är duktiga, säger Niclas. Men jag ska göra mitt bästa och jag kommer att försöka plocka så många poäng som möjligt även i huvudklassen STCC.

Niclas kommer att köra för det egna teamet NP Racing och han kommer att vara på plats när säsongens andra officiella STCC-test  körs på Mantorp Park den 25 april.

– Vi kommer att tillkännage teamet inom kort, säger Niclas. Nu ska vi först få ordning på bilen så att vi kommer raceklara till premiären på Mantorp den 4-5 maj.

 

Niclas Olsson är därmed den trettonde föraren som är klar för årets STCC.

 

Startlista STCC 2012

#1 Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport Sweden

#2 Jordi Gené, Volkswagen Team Biogas

#3 Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas

#4 Michel Nykjaer, Chevrolet Motorsport Sweden

#15 Patrik Olsson, IPS Team Biogas

#17 Tomas Engström, Honda Racing Sweden

#21 Johan Stureson, IPS Team Biogas

#22 Robin Appelqvist, SEAT Team Sweden

#23 Santosh Berggren, SEAT Team Sweden

#97 Joakim Ahlberg, BMS Event

#98 Andreas Ahlberg, BMW Event

TBA Niclas Olsson, NP Racing

TBA Claes Hoffsten, TBA

TBA TBA, G-Rex