Nykjaer snabbast inför premiären

Det blev danskt i topp när årets andra officella STCC-test kördes på Mantorp Park. Michel Nykjaer, Chevrolet Motorsport Sweden, var två tiondelar snabbare än årets stjärnskott på den svenska racerhimlen, Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas. Johan Stureson, även han i en VW Scirocc för IPS Team Biogas, körde till sig dagens tredje snabbaste tid.

Eftermiddagens test avbröts av regn vilket innebar att vare sig Kristoffersson eller Stureson lyckades förbättra sina tider från förmiddagen. Med hjälp av fräscha däck lyckades dock Nykjaer kapa sin förmiddagstid rejält.
Tomas Engström, Rickard Rydell och Jordi Gené var alla kapabla till snabbare tider men väderleken satte ett effektivt stopp för förbättringar.

Debutanten Niclas Olson hade en bra testsession. Med tanke på att bilen iordningsställdes med mycket kort varsel var 45 körda varv ett positivt besked. Fartmässigt hängde Niclas bra med. Detsamma kan sägas om storebror Patrik, IPS Team Biogas, som efter tekniska problem under förmiddagspasset fick upp farten i eftermiddagspasset där han slutade trea.

På plats var även det nya SEAT Team Sweden med sina två förare, Robin Appelqvist och Santosh Berggren. Med bara en bil klar för test, den andra håller på att iordningställas, delade förarna på tiden bakom ratten. Robin Appelqvist, som är den som är mest erfaren körde in på den snabbaste tiden av de två, dryga 1,5 sekund bakom Nykjaer. Båda förare var nöjda med testet och gjorde stadiga framsteg.

Bröderna Ahlberg gjorde säsongsdebut med sina två Audi A4. Tekniska problem relaterade till att det var första starten för bilarna sedan vinterträdan gjorde att det inte blev mer en 25 testvarv för Joakim och Andreas. 

Resultat Officiellt Test STCC, Mantorp Park 25 april
1. Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, Chevrolet Motorsport Sweden, 1:20.899
2. Johan Kristoffersson, VW Scirocco CNG, Volkswagen Team Biogas, 1:21.089
3. Johan Stureson, VW Scirocco CNG, IPS Team Biogas, 1:21.173
4. Tomas Engström, Honda Civic, Honda Racing Sweden, 1:21.319
5. Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, Chevrolet Motorsport Sweden, 1:21.560
6. Patrik Olsson, VW Scirocco CNG, IPS Team Biogas, 1:21.569
7. Jordi Gené, VW Scirocco CNG, Volkswagen Team Biogas, 1:21.642
8. Robin Appelqvist, SEAT Leon, SEAT Team Sweden, 1:22.409
9. Niclas Olsson, SEAT Leon, NP Racing, 1:24.067
10. Andreas Ahlberg, Audi A4, BMS Event, 1:26.542
11. Joakim Ahlberg, Audi A4, BMS Event, 1:30.035
Deltog gjorde även Santosh Berggren, SEAT Leon, SEAT Team Sweden. Ingen tid redovisad.